Uutisen päiväys

21.2.2010← Takaisin

Ruotsiin kulta ja pronssi miesten yhdistelmähiihdossa– suomalaiset vaikeuksissa

  Marcus Hellner hiihti kultaa ja Johan Olsson toi pronssia Ruotsiin miesten 30 kilometrin yhdistelmähiihdossa Vancouverin olympialaisissa lauantaina. Hopeaa vei Saksan Tobias Angerer. Suomalaisista vain Lari Lehtonen (33:s) hiihti maaliin.

  Sami Jauhojärvi ja Matti Heikkinen keskeyttivät perinteisen hiihtotavan toisella 3,75 kilometrin lenkillä. Ville Nousiainen keskeytti vapaan hiihtotavan alkuvaiheessa.

  - Ei ole terve olo. Voimaton olo kaikin tavoin. Nenässä ja keuhkoissa tuntunut. Ei lähtenyt kulkemaan yhtään. Seuraavaksi selvitetään mikä miehessä vikana, Jauhojärvi sanoi.

  - Tällä hetkellä en pääse mihinkään. Kroppa ei toimi ja meno on luokatonta. Aina ei kannata hakata päätä seinään, sen on kokemus osoittanut. Vaikea sanoa mistä tämä alamäki johtuu. Viestissä hiihdetään, Heikkinen totesi Ylen haastattelussa.

  Ainoana maaliin hiihtänyt Lari Lehtonen on taistellut sairastumista vastaan viime päivät.

  - Koko matkan olin aika tiukoilla. Enempään en pystynyt. Viime päivät olen taistellut flunssaa vastaan, Lehtonen kertoi.

  Ruotsalaisten menestys perustui osittain myös onnistuneeseen joukkuetaktiikkaan. Johan Olsson karkasi omille teilleen heti vapaan osuuden alussa. Takaa tulevat saivat hänet kiinni vasta viimeisellä 3,75 kilometrin lenkillä. Ryhmässä hiihtäneet Marcus Hellner ja Anders Södergren pitivät takaa-ajajien vauhdin kurissa lähes loppuun saakka. Viimeisessä laskussa Hellner teki riittävän eron ja vei olympiakultaa.

  Tuloksia: www.fis-ski.com ja www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/