28.11.2003← Takaisin

Rukan mäkiavauksen voitto ja kolmas sija Suomeen

Matti Hautamäki jatkoi siitä, mihin hän keväällä jäi eli mäkihypyn maailmancupin kärkeen, huolimatta siitä että hänellä vielä kesällä oli vaikeuksia uuden hyppypuvun kanssa. Puijolainen otti Rukan suurmäessä kauden ensimmäisessä kilpailussa ylivoimaisen voiton. Kolmanneksi nousi Veli-Matti Lindström kilpailun toisen kierroksen pisimmällä hypyllä.

Matti Hautamäki otti johtopaikan jo ensimmäisellä kierroksella hypättyään 139,0 metriä. Veli-Matti Lindström  oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 12:s ja toivoi mielessään nousevansa kakkoskierroksella kymmenen parhaan joukkoon. Toisen kierroksen pisin, 135,5 metriä kantanut hyppy nosti hänet kuitenkin palkintopallille, kolmanneksi. Mitalisijoitus oli miehen uran kolmas.

Rukan mäessä pyörivät oikukkaat tuulet, joiden uhriksi joutui mm. ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Janne Ahonen. Matti Hautamäki kertoi seuranneensa juuri edellään hypänneen joukkuekaverin suoritusta ja todettuaan tuulen riepottelevan Ahosta, hän arveli, että josko se kilpailu oli siinä hänenkin osaltaan.

- Ehkä se kuitenkin antoi jonkinlaista rentoutta hyppyyn, Hautamäki arveli 133,5 metriä kantaneesta liidostaan.

Kilpailussa sijoittui toiseksi Puolan Adamn Malysz, neljäs oli Norjan Tommy Ingebritsen ja viides Saksan Sven Hannawald ennen ikipirteätä Itävallan Andreas Goldbergeriä.

Suomalaisista joutui takatuuleen hyppäämään myös ensimmäisellä kierroksella 130 metriä hypännyt Tami Kiuru, joka oli 17:s, Akseli Kokkonen oli 18:s, Janne Ahonen 23:s, Harri Olli 25:s ja Jussi Hautamäki 27:s.

Toiselle kierrokselle eivät selvinneet Juha-Matti Ruuskanen (32.), Pekka Salminen (38.) ja Janne Ylijärvi (50.)