Uutisen päiväys

11.12.2011← Takaisin

Randall ja Petukhov sprintin voittoihin Davosissa

    Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten ja miesten vapaan hiihtotavan sprinttikilpailuilla. Suomalaisia ei tänään nähty finaaleissa. Naisten sprintin vei aika-ajoissa jo nopeinta vauhtia pitänyt Kikkan Randall (USA). Toiseksi hiihti Venäjän Natalia Matvejeva ja kolmanneksi Norjan Maiken Caspersen Falla. Miesten sprintissä voittoon hiihti Venäjän Alexey Petukhov. Toinen ja kolmas sija menivät Ruotsiin, toiseksi Teodor Peterson ja kolmanneksi Emil Jönsson.

    Viisi suomalaisnaista jatkoon aika-ajoista

    Suomalaisnaisista 30 parhaan joukkoon aika-ajosta selviytyi viisi suomalaista: Mona-Liisa Malvalehto, aika-ajojen 12:s, Riikka Sarasoja-Lilja 15:s, Aino-Kaisa Saarinen 20:s, Krista Lähteenmäki 23:s ja Anne Kyllönen 24:s. Kerttu Niskanen jäi 38:nneksi ja karsiutui jatkosta. Aika-ajojen nopein oli Kikkan Randall (USA), Venäjän Natalia Matvejeva oli toinen ja Norjan Maiken Caspersen Falla kolmas.
    Kaikkien viiden suomalaisnaisen tie katkesi jo puolivälieriin, joten finaalierissä suomalaisnaisia ei tämän päivän kilpailussa nähty. Lopputuloksissa paras suomalainen tänään oli Mona-Liisa Malvalehto, lopputuloksissa 17:s.

    Aino-Kaisa Saarinen:
    -
    Ei mihinkään. Ei ollut tänään ollenkaan lyöntiä. Sellaista tasaista puurtamista, seuraava vaihde puuttuu. Pidemmät matkat jo menevät, mutta sprinttiin ei vielä riitä, kun terävyys on vielä kadoksissa. Kunnossa ei ole mitään vikaa, mutta sitä että saadaan se ulos, sitä seuraavaa vaihdetta pitää vielä hakea.  Olisi kyllä ollut hyvä, että olisi päässyt hiihtämään eriä, mutta ei nyt tällä kertaa.

    Krista Lähteenmäki:
    -
    Olen oppinut liian hyväksi lähtijäksi! Viime vuonna en oikein osannut lähteä, nyt osaan vähän liiankin hyvin, kun aina olen keulalla. Ei ihan taktiikka pitänyt, piti olla kolmen-neljän joukossa ekalla kierroksella. Aika-ajossa en vielä saanut itsestäni oikein irti.

    Riikka Sarasoja-Lilja:
    - Yllättävän hyvin palauduin eilisestä kisasta. Pyrin tänään hiihtämään oman taktiikan mukaan, odotin kyllä parempaa tulosta tältä päivältä mutta tänään ei vauhti riittänyt tämän parempaan. Päivän tulokseen olen pettynyt, mutta tämmöistä urheilu välillä on, aina ei pysty ulosmittaamaan päivän kuntoa kuten haluaisi. Tiedän kuitenkin olevani paremmassa kunnossa kuin koskaan, joten Roglasta lähdetään hakemaan parempia tuloksia.

    Miehissä kaksi jatkoon aika-ajoista

    Miesten sprintissä kuudesta suomalaismiehestä vain kaksi selvisi jatkoon aika-ajosta, jossa nopeinta vauhtia pitivät Sveitsiläiset Eligius Tambornino ja toiseksi nopein Dario Cologna. Kolmas oli Andrew Newell (USA).  Anssi Pentsinen oli aika-ajojen 19:s, Martti Jylhä 24:s., Matias Strandvall 46:s, Lasse Paakkonen 48:s, Sami Jauhojärvi 55:s ja Kusti Kittilä 84:s, joten Pentsinen ja Jylhä miehistä ainoina jatkoon. Pentsisen ja Jylhän tie katkesi naisten tavoin jo puolivälierissä, joten miehiäkään ei päivän kilpailujen finaaleissa nähty. Lopputuloksissa Jylhä 22:s ja Pentsinen 30:s.

    Anssi Pentsinen:
    - Pikkuisen pettynyt olo tällä hetkellä. Aika-ajot menivät kohtuullisen hyvin, erässä en sitten enää pystynyt vastaamaan loppusuoralla muiden menoon. Hiihdin ehkä taktisesti vähän huonosti, otin liian tiukasti viimeisen mutkan ja siitä en päässyt tarpeeksi hyvällä vauhdilla loppusuoralle. Viime vuodesta ollaan kuitenkin menty vähän eteenpäin, kun viime vuonna en täällä päässyt aika-ajoista jatkoon.

    Martti Jylhä:
    - Ei tyydytä, näitä sijoituksia ei täältä ole tultu hakemaan. Tavoite on kuitenkin kärkikymmenikössä, joten ei tämän päivän sijoitukseen voi olla tyytyväinen. Noudatin omaa taktiikkaani erässä, jossa vauhtia pidettiin tosi kovaa eikä kolareilta vältytty. Itsekin kaaduin ja noin kovavauhtisessa erässä kun lähdet nollasta taas kiihdyttämään niin loppusuoralla ei sijoituksia enää paranneta.


    SPRINTIT, DAVOS, SVEITSI

    Lopputulokset:

    Naiset (v)

     1. Kikkan Randall USA
     2.
    Natalia Matvejeva RUS
     3.
    Maiken Caspersen Falla NOR Justyna Kowalczyk     POL
     4. Hanna Brodin SWE
     5.
    Laurien Van Der Graaff SUI
     6. Heidi Weng NOR
    -------------------------------------
    17. Mona-Liisa Malvalehto
    20. Krista Lähteenmäki
    26. Riikka Sarasoja-Lilja
    27. Aino-Kaisa Saarinen
    28. Anne Kyllönen

    38. Kerttu Niskanen


    Miehet (v)

     1. Aleksei Petuhov RUS
     2. Teodor Peterson SWE
     3. Emil Jönsson SWE Dario Cologna         SUI
     4. Devon Kershaw CAN
     5. Petter Northug NOR
     6.
    Nikolay Morilov RUS
    -------------------------------------
    22. Martti Jylhä
    30. Anssi Pentsinen
    46. Matias Strandvall
    48. Lasse Paakkonen
    55. Sami Jauhojärvi
    84. Kusti Kittilä


    Tuloksia: www.fis-ski.com

    Maailmancup jatkuu 17.-18.12. Slovenian Roglassa, jossa lauantaina 17.12. hiihdetään yhteislähtökisat perinteisellä hiihtotavalla, naisten 10 km ja miesten 15 km. Sunnuntaina 18.12. puolestaan ohjelmassa ovat vapaan hiihtotavan sprintit.

    Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi