Uutisen päiväys

7.12.2015← Takaisin

Pro Urheilu -mitali hiihtovalmentaja Immo Kuutsalle

Hiihtovalmentaja ja -vaikuttaja Immo Kuutsalle on myönnetty Pro Urheilu -mitali.

Tämänvuotiset Pro Urheilu -tunnustukset saivat Suomen menestynein ratsastusurheilija, kouluratsastaja Kyra Kyrklund, maailmanmestari, painija Tapio Sipilä, lentopalloilija Jouni Parkkali ja maailmanmestari, ampuja Sirpa Vesanen (o.s. Ylönen). Palkinnot jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen maanantaina.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen myöntämät Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot ovat suuruudeltaan 20 000 euroa. Tunnustuspalkintojen lähtökohtana on rahallinen palkinto urheilijoille, jotka ovat lajeissaan saavuttaneet kansainvälistä menestystä. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Pro Urheilu -palkintojen lisäksi tilaisuudessa jaettiin viisi Pro Urheilu -mitalia tunnustuksena urheilun eri osa-alueiden hyväksi tehdystä työstä. 

Mitalin saivat Helsingin Sanomissa urheilutoimittajana toiminut Pekka Aaltonen, jalkapallovalmentaja Martti Kuusela, hiihtovalmentaja Immo Kuutsa, fysioterapeutti, Kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n yleisurheilun luokittelija Paula Leppänen ja urheilukirjailija Markku Siukonen.

-- -- --

Vuodesta 2000 alkaen opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kertaluonteisen rahapalkinnon urheilijoiden tunnustuspalkintoihin sekä vuodesta 2001 alkaen myös numeroituja Pro Urheilu -mitaleita ansioituneille urheilijoille ja urheiluvaikuttajille. 

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote