Uutisen päiväys

27.1.2017← Takaisin

Pöytyällä otettiin ilo irti lumella liikkumisesta

Lasten Lumipäivät -kiertueella riitti vauhtia Pöytyällä. Torstaina ja perjantaina paikkakunnalla järjestetyillä Lasten Lumipäivillä lumilajeihin tutustui jopa 400 paikallisten alakoulujen oppilasta. Lisäksi torstai-iltana kaikille avoimessa iltatapahtumassa vieraili yli 200 kävijää.

”Kaikki sujui meillä paremmin kuin hyvin – ja tästä kuuluu iso kiitos aktiivisille talkoolaisillemme”, Pöytyän tapahtuman vastuuhenkilö Marika Salmi kehuu.

Haukkavuoreen rakennettu tapahtuma-alue oli valmiina koululaisia varten jo keskiviikkoiltana. Luonnonlunta ei Pöytyällä ole lähes ollenkaan, joten tapahtuma-alue rakennettiin tekolumen avulla.

”Lapsille oli hieno juttu päästä liikkumaan ja leikkimään lumessa, kun sitä ei täälläpäin ole ollut kauheasti tänä talvena tarjolla. Iltatapahtumassa näinkin monia lapsia, jotka olivat olleet jo aiemmin päivällä koulunsa kanssa tutustumassa lumilajeihin. Intoa lumella liikkumiseen selvästi siis löytyi”, Salmi kertoo.

Lasten Lumipäivien tapahtuma-alueella lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin hauskoihin lumella liikkumisen muotoihin. Rasteina Pöytyällä olivat suksicrossi, mäkihyppy, lumipelit sekä ampumahiihdon tarkkuuspisteet. Lisäksi iltatapahtumassa oli mahdollisuus testata ampumahiihdon suosittuja ekoaseita, joilla pääsee aitoon ampumahiihtofiilikseen.

Ensi viikolla Lasten Lumipäivät -kiertue pysähtyy kolmella paikkakunnalla. Viikko starttaa maanantaina Seinäjoelta, jonka jälkeen vuorossa ovat Ylivieska ja Haapajärvi. Katso koko kiertueaikataulu täältä.

Lisätietoja:
Marika Salmi, Pöytyä, tapahtuman vastuuhenkilö, p. 040 7530376
Lotta Lybeck, tiedottaja, Lasten Lumipäivät, lotta.lybeck@source.fi / p. 050 3052179

Jutun kuva: Joel Nykter