30.1.2011← Takaisin

Pitkänen taisteli kymmenenneksi

Suomen naishiihtäjät taistelivat mallikkaasti tuulessa ja tuiskussa 20-vuotiaiden 5+5 kilometrin yhdistelmähiihdossa Otepään MM-kisoissa, vaikka mitalia ei tullutkaan. Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen oli parhaana 10:s ja IK Kronanin Maria Grundvall 13:s.

Norjalaiset ottivat kilpailussa kaksoisvoiton, kun 20-vuotiaiden MM-kilpailuiden norjalainen ennakkosuosikki Heidi Weng sai lopultakin ensimmäisen mestaruutensa. Avaus matkalla vitosella hän otti pronssia. Martine Ek Hagen oli toinen, Saksan Helene Jakob yllätti itsensäkin nousemalla pronssilla. Pitkänen taivalsi kärkiporukassa ja sen tuntumassa lähes koko matkan. Perinteisen osuuden jälkeen Pitkänen jakoi kolmannen sijan. Eroa voittajaan kertyi lopulta 30,2 sekuntia.
”Nyt oli vähän sellaista mitä toivoinkin! Perinteinen oli tosi helppoa, vähän pelkäsin sitä mitä Vöyrillä (SM-kisoissa) tuli. Vapaalla hiihdin mitä pääsin, en saanut alamäkiin oikein peesiä. Olen kyllä tyytyväinen, oli tasainen hiihto, enkä hyytynyt tällä kertaa. Tosi hyvä maku tästä jäi. Huomenna viestissä vielä vähintään samanlaista”, Pitkänen odotti jo innolla viestiä.
”Luulin, että perinteinen olisi mennyt vähän paremmin, se on kuitenkin minun vahvuuteni. Se meni alakanttiin, kaaduinkin kerran ensimmäisellä kierroksella. Sattui kaikenlaista. Vapaa kulki tänään tosi hyvin, paremmin kuin keskiviikkona, sain hiihtää hyvässä peesissä lähes koko matkan ja jaksoin puristaa loppuun. Olen tähän kyllä ihan tyytyväinen, 13:s sija on mielestäni hyvä”, Grundvall sanoi.

Muista suomalaisista Tanja Kauppinen oli 22:s ja Susanna Saapunki 26:s.