Uutisen päiväys

2.2.2017← Takaisin

Piippo kahdeksas maastohiihdossa, Alamommo loikkasi uran parhaaseen

Yhdysvalloissa kilpailtavissa hiihdon nuorten MM-kisoissa oli kolmantena päivänä ohjelmassa U20-naisten viiden ja -miesten 10 kilometrin vapaan hiihdot sekä mäkihypyn HS100-mäen taisto.

Parhaiksi suomalaisiksi maastohiihdossa ylsivät kahdeksanneksi sivakoinut Eveliina Piippo ja 12:nneksi päätynyt Miro Karppanen.

Ladulle kaiken jättäneen Piipon mukaan aiemmin piinannut kuume jätti jossiteltavaa.

"Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi kisasta. Olen tyytyväinen siihen, että annoin kaikkeni. Lääkintämiehet joutuivat taluttamaan minut maalialueelta pois, tein parhaani eikä jäänyt sen puolesta hampaankoloon. Nyt huomasi, kun on ollut kolme päivää kuumeessa ja yhden kovemman treenin ehti tehdä eikä ollut optimi valmistautuminen, niin tulos oli sen mukainen."

"En tiedä, jos olisi pysynyt koko reissun terveenä, niin kuinka paljon parempi sijoitus olisi voinut olla. Suksi toimi hyvin. Ei ollut paras tunne, muttei katastorfaalinenkaan", Piippo mietti.

Miesten kisan paras suomalainen Karppanen vaikutti urakkansa jälkeen tyytyväiseltä.

"Kisa sujui hyvin. Oli maltillinen alku ja lähdin lisäämään vauhtia. Viimeisellä kierroksella yritin runnoa niin kovaa kuin pystyn. Tuli aika hyvin hiihto loppuun asti", 12:nneksi hiihtänyt Karppanen sanoi.

Ruotsin Ebba Anderssonin voittamassa naisten taistossa muista suomalaisista Anni Alakoski hiihti 26:nneksi ja Vilma Nissinen 36:nneksi, Anita Korva ei puolestaan lähtenyt kilpailuun matkaan ollenkaan.

Miesten puolella Verneri Suhonen sijoittui 24:nneksi, Santeri Pirneskoski 26:nneksi ja Juuso Tossavainen 28:nneksi. Maailmanmestaruuden nappasi Venäjän Vladislav Vetskanov.

Alamommolle uran paras nuorten MM-kisasijoitus

Nuorten MM-kisoissa saatiin Suomen aikaa torstain vastaisena yönä myös kolmas laji, mäkihyppy, käyntiin. Andreas Alamommo loikkasi HS100-mäen kilpailussa 12:nneksi ja uransa parhaaseen sijoitukseen nuorten MM-mäissä. Sinivalkoisista myös 23:nneksi sijoittunut Eetu Nousiainen ylsi toiselle kierrokselle.

"Hypyt eivät olleet vielä mitään maailman parhaita. Pienestä on kiinni, pikkuasioita vielä keulalla ja ilmassa, niin hyvä tulee. Valmistautuminen meni oikein hyvin, luottaa tuttuun, hyvään valmistautumiseen", Alamommo analysoi.

Niko Kytösahon (36.) ja Kalle Heikkisen (45.) kisaurakka tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle. Kultaa kuittasi Tsekin Viktor Polasek.

"Eetu valitti velttoa oloa, pientä flunssaa aamusta lähtien ja keulatekeminen löysää. Andy kohtalaisen tyytyväinen voi olla, mutta tänään ei ollut joukkueessa perushuumori päällä. Meni suorittamiseksi", valmentaja Jarkko Saapunki sanoi.

Linkit:
Naisten 5km (v) tulokset
Miesten 10km (v) tulokset
Miesten mäkihypyn tulokset

Kommentit kokonaisuudessaan, Eveliina Piippo
Miro Karppanen
Andreas Alamommo