26.1.2011← Takaisin

Perttu Hyvärinen avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa

Perttu Hyvärinen avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-kisoissa Otepäässä, kun hän hiihti pronssille 20-vuotiaiden vapaan kympillä. Iloisesti mitalistaan yllättynyt Hyvärinen hävisi mestaruuden vieneelle Norjan Sindre Björnestad Skarille 17,5 sekuntia.

”Tähän olen vähän yllättynytkin. Pientä kutinaa oli, että tänään saattaisi kulkea, mutta tämä (mitali) oli ihan unelmana!Tänään piti fiksusti hiihtää, alussa piti pikkuisen passata ja lopussa näköjään kerkeää vielä tehdä mitä vaan. Aika pitkään olin siinä 6-8 sakissa, sieltä sitten vikalla kierroksella nousin. Viimeisen kierroksen puolessa välissä huudettiin, että nyt taistellaan jopa mitalista. Sen jälkeen oli aika hyvää kannustusta, taisi joltakin ääni mennäkin. Vähän hämmennys on vieläkin tästä (pronssista)”, Hyvärinen sanoi englanninkielisen lehdistötilaisuuden tyylikkäästi selvittäneenä ja lisäsi:
”Huollolle iso kiitos, että suksella ei ainakaan missään nimessä hävitty yhtään, päinvastoin. ”

Hyvärinen viihtyy aiemmin PM-kisoista ja leiriltä tutuksi tulleessa Otepäässä.
”Vähän niin kuin Suomessa hiihtäisi. Ei niin paljon savoa kuule kuin kotona”, seuraavan kerran yhdistelmäkilpailussa hiihtävä Hyvärinen naurahti.

Muista suomalaisista Sami Lähdemäki oli 20:s, Antti Ojansivu 24:s ja Jari Huhta 25:s.
”Kova oli. Loppuun vähän nitkahti. Parempaan en pystynyt. Sijoituksellisesti parempaa odotin, pieni pettymys tämä oli”, Lähdemäki myönsi.

Valmentaja Janne Hyyppä oli avauspäivään suomalaisittain hyvin tyytyväinen.

”Tasasen vahvasti hiihtivät kaikki ja Pertun mitali siinä kruununa. Pojat kaikki 25 sakissa, kaikki tytöt 33 sakissa. Hyvillä sijoilla kaikki, eivätkä erot kärkeen olleet isoja”, Hyyppä summasi.