Uutisen päiväys

10.11.2012← Takaisin

Pentsinen ja Laukkanen sprintin vahvimmat Rovaniemellä

Anssi Pentsinen ja Mari Laukkanen veivät voitot Suomen cupin kauden toisessa henkilökohtaisessa osakilpailussa Rovaniemellä. Vapaan sprintissä Pentsinen piti loppukilpailussa kärkipaikkansa maaliin asti vaikka Ville Nousiainen aivan tuntumaan kirikin. Sami Jauhojärvi oli kotiladuillaan kolmas.

Naisten sprintissä ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Laukkanen oli selvästi paras ennen Riikka Sarasoja-Liljaa ja Mona-Liisa Malvalehtoa.
”Tiesin etukäteen, että kovaa pitää hiihtää, jos aikoo täällä pärjätä. Tämä kertoo siitä, että kahden viikon Muonion-leiri on ollut onnistunut. Keskittyminen ja pääpaino on ampumahiihdossa”, aiemminkin hyviä maastohiihtokisoja hiihtänyt Laukkanen sanoi.
Voitto oli Laukkaselle niin harvinaista herkkua, ettei hän tuoreeltaan muistanut, milloin olisi viimeksi maastohiihtokilpailun kansallisella tasolla voittanut. Laukkasen taktiikka kilpailussa oli pitää vauhtia. Hän nousi Malvalehdon ohi kärkeen radan ainoassa kunnon nousussa.
”Varsinainen kiriherkkyys ei ole minun vahvinta, mutta pystyn sietämään maitohappoa aika hyvin”, Laukkanen totesi.
Sarasoja-Lilja oli avaukseensa tyytyväinen.
”En oikein tiennyt mitä odottaa”, hän hymyili iloisena.
Malvalehdolla oli kärkikolmikosta ainoana jo kaksi kilpailustarttia alla tänä talvena.
”Hiihto oli valmiimpaa kuin Vuokatissa”, Malvalehto viittasi avausosakilpailuihin.
Pentsiselle voitto oli makea revanssi Vuokatin-osakilpailussa tulleen sääntörikkeen ja sitä seuranneen sijapudotuksen (kolmannesta kuudenneksi) jälkeen.
”Finaali oli tapahtumarikas ja minulla oli vähän tuuriakin. Välierässä kiri oli yllättävän hyvä, finaalissa yritin vaan pitää vauhtia koko ajan. Olen tyytyväinen vapaan sprinttiin”, perinteisellä hiihtotavalla paremmin viihtyvä Pentsinen sanoi.
Ville Nousiaisen meno finaalissa oli jopa yllättävän vahvaa.
”Yllättävän hyvin meni. Ehkä kunto alkaa pikkuhiljaa löytyä. Kaksi ensimmäistä erää olivat kyllä surkeaa”, Nousiainen tuumi urakkansa jälkeen.
Tyytyväinen avaukseensa oli myös Sami Jauhojärvi, joka odotti jo erityisen mielenkiinnolla sunnuntaita ja perinteisen kymppiä. Finaalin epäonnisin oli Martti Jylhä, jonka siihen asti voittoisasti sujunut päivä katkesi lähtösuoralla tapahtuneeseen sauvarikkoon. Jylhä oli lopulta viides.
Suomen cupissa kärkipaikkoja pitävät kahden osakilpailun jälkeen Pentsinen ja Malvalehto. Cup jatkuu sunnuntaina perinteisen hiihtotavan kilpailuilla, jolloin naisilla matkana on vitonen ja miehillä kymppi.