Uutisen päiväys

6.1.2018← Takaisin

Pärmäkoski toinen Val di Fiemmen yhteislähtökilpailussa ja nousi Tour de Skin kokonaistilanteessa kolmanneksi

Tour de Skin toiseksi viimeisessä kilpailussa Val di Fiemmessä hiihdettiin tänään lauantaina perinteisen hiihtotavan yhteislähdöt. Naisten kilpailussa nähtiin vahvaa suomalaispanosta, kun Krista Pärmäkoski oli kilpailun toinen, Kerttu Niskanen kuudes ja Aino-Kaisa Saarinen sijalla 12.

Tour de Skin kokonaistilanteessa kolmanneksi noussut Pärmäkoski havahtui kisan alussa kovaan hiihtovauhtiin.

- Ihan hyvä kisa tänään. Tosi kovaa lähettiin liikkeelle, ensimmäisen 600 metrin jälkeen mietin, että mitähän tänään tulee. Ehkä se vauhti vielä kiristyi aavistuksen bonussekuntien jälkeen, olin jo vähän ahtaalla ja en ihan pystynyt kärjen vauhtiin vastaamaan. Toisaalta se oli ehkä ihan hyvä, koska sitten taas Östbergkin hyytyi siitä vielä jonkin verran, kertasi Pärmäkoski.

- Vielä on aavistus tekemistä, että voitto tulisi. Hyvä kisa tähän paikkaan, väsynyt alkaa olla kroppa, mutta niin se on varmaan kaikilla muillakin, Krista lisäsi.

Kuudenneksi hiihtänyt Kerttu Niskanen oli hieman pettynyt sijoitukseensa, mutta lähtee viimeiseen Tour de Skin kilpailuun taistelemaan.

- Raskas kymppi ja ladulle jätti kaiken mitä oli. Parempaa sijoitusta lähdin hakemaan, kutonen tänään ja taitaa olla kutonen huominen lähtönumero. Huomenna lähdetään vielä taistelemaan, loppunousuun jätetään kaikki viimeiset voimat, Niskanen lupasi.

Nousujohteisesti koko kauden hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen kilpailuun ja odotti huomista päätöskilpailua hyvin mielin.

- Kauden parasta pystyin tänään antamaan. Tästä jäi plusmerkkinen suoritus kaiken kaikkiaan. Kovaa vauhtia lähdettiin ja pystyin sen vitosen hiihtämään sitä vauhtia mitä pitää. Kyllä tässä oikea suunta on menossa. Huomiseen hyvällä mielellä ja hurtilla huumorilla, totesi Saarinen.

Tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne 

Miesten 15 kilometrin kilpailussa suomalaiset jäivät kauas kärkisijoituksista. Parhaiten sijoittui Kusti Kittilä, joka oli 37:s, Ari Luusua oli 39:s ja Antti Ojansivu sijalla 50.

Tulokset
Tour de Skin kokonaistilanne

Huomenna hiihdetään Tour de Skin päätösmatkat, 9 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisat.

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Krista Pärmäkoski
Kerttu Niskanen
Aino-Kaisa Saarinen