25.2.2017← Takaisin

Pärmäkoski avasi hopeallaan Suomen mitalitilin

Krista Pärmäkoski hiihti naisten 7,5+7,5 -kilometrin perinteisen ja vapaan skiathlon-kisassa MM-hopeaa. Miesten 15+15 -kilometrin taistossa paras sinivalkoinen oli loistoiskuun yltynyt ja yhdeksänneksi sivakoinut Lari Lehtonen.

Naisten kisassa Norjan Marit Björgen ja villin kotiyleisön edessä hiihtänyt Krista Pärmäkoski painoivat muilta karkuun suksien vaihdon jälkeen. Norjalainen voitti kultaa, vaikka muutamia kilometrejä ennen maalia Pärmäkosken meno näyttikin jopa erityisen vahvalta.

Viimeisen podium-paikan nappasi Ruotsin Charlotte Kalla. Suomalaisnaisten panos oli varsin mainiota, sillä Anne Kyllönen sivakoi MM-avauksessaan 12:nneksi, Laura Mononen 13:nneksi ja Johanna Matintalokin 29:nneksi.

Miehissä Lari Lehtonen teki häkellyttävän työn ottaen upeasti yhdeksännen sijan. Venäjän Sergei Ustjugovin voittaman kisan toiseksi paras suomalainen Matti Heikkinen päätyi 18:nneksi. Perttu Hyvärinen oli 30:s ja ensimmäisten kilometrien aikana kärjen vauhdissa mukana roikkunut Ville Nousiainen 38:s.

Ustjugov pinkoi mestaruuteen, kun hopealle taipunut Martin Johnsrud Sundby kompuroi ratkaisuhetkillä. Hopeamitalistin maanmies, Norjan Finn Hågen Krogh oli kolmas.

Ahonen ja Larinto toiselle kierrokselle

Miesten HS100-erikoismäen kisassa Janne Ahonen loikkasi 25:nneksi ja Ville Larinto 26:nneksi. Jarkko Määttä (35.) ja Antti Aalto (38.) eivät yltäneet iltavalaistuksessa hypätyssä kisassa toiselle kierrokselle.

Saksan hurja mitalisade sai jatkoa myös lauantaina, kun Andreas Wellinger ja Markus Eisenbichler ottivat hopeaa ja pronssia. Kultaa nimiinsä kuittasi Itävallan Stefan Kraft.

Huomenna sunnuntaina Suomen joukkueessa sekajoukkuemäessä hyppäävät Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Janne Ahonen ja Ville Larinto.