29.2.2004← Takaisin

Palander pujottelun kuudes – Norjaan kaksoisvoitto

Suomen Kalle Palanderille jäi vielä mahdollisuus nousta pujottelun maailmancupin kärkeen cupin finaalissa Italiassa, vaikka ero cupia johtavaan Itävallan Reiner Schönfelderiin kasvoi viidellä pisteellä Slovenian Kranjska Goran pujottelussa sunnuntaina. Päivän kisassa meni kaksoisvoitto Norjaan.

Sunnuntain pujottelussa Kalle Palander ja Reiner Schönfelder etenivät lähes tasatahtiin. Ensimmäisellä kierroksella miehet olivat peräkkäisillä sijoilla, Schönfelder oli kolmantena ja Palander neljäntenä neljä sadasosaa kilpakumppaninsa perässä. Kisan johdossa oli Itävallan Manfred Pranger, toisena saman maan Mario Matt. Maailmancupin kokonaisvoitosta taisteleva USA:n Bode Miller epäonnistui, eikä selviytynyt toiselle kierrokselle.

Toinen kierros toi kärkeen aivan uusia nimiä ja pudotti suosikkeja ulosajon myötä pois kuvasta. Kalle Palanderin laskussa ei ollut tuttua lennokkuutta ja aika oli vasta 19:ksi nopein. Se merkitsi jaettua kuudetta sijaa yhdessä Slovenian Drago Grubelnikin kanssa, joka puolestaan oli kierroksen nopein laskija ja nousi toisellaan peräti 20 sijaa. Schönfelderkään ei yltänyt huippusuoritukseen, pysyi kuitenkin Palanderin edellä tuloksissa eli viidentenä. Kaksikon pisteet pujottelun maailmancupissa ennen finaalia ovat nyt: Schönfelder 550 ja Palander 495. Kaksikon takana cup-pisteissä ollut Itävallan Benjamin Raich ajoi ulos toisellaan.

Päivän kisassa viimeisenä laskeneen Manfred Prangerin kohtalona oli ulosajo ja näin palkintopallille nousi kaksi norjalaista. Voiton otti Trols Ove Karlsen ja toiseksi sijoittui Tom Stiansen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Mario Matt oli kolmas.

Suomalaisista Jukka Leino oli 54:s, Rasmus Laine hylättiin, kun hän ensimmäisellään aivan radan lopussa ohitti yhden portin. Jouni Kaitala ajoi ulos.