13.12.2004← Takaisin

Palander nousi Sestrieressä palkintopallille

Maanantaina iltakilpailuna laskettu Sestrieren miesten pujottelu oli suomalaisittain jälleen iloinen kilpailu.

Suomen Kalle Palander nousi hienosti palkintokorokkeelle napaten kolmannen sijan. Palander oli jo ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ja näin ollen piti siis sijoituksensa kilpailun loppuun asti.

- Pitää olla todella tyytyväinen palkintopallipaikkaan. Kummassakin laskussa oli aika läheltä piti tilanne, ja etenkin toisessa ulosajo oli lähellä, joten täytyy olla todella tyytyväinen, että tulin kolmanneksi. Todella tärkeet pisteet tuli. 60 pistettä, Palander iloitsi.

Toisella kierroksella nähtiin kaksi suomalaista, kun Jouni Kaitala oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienosti 26. Toisella kierroksella Kaitala valitettavasti kuitenkin laski ulos ja jäi näin ollen pisteittä.

Ensimmäisellä kierroksella myös mukana ollut Rasmus Laine joutui keskeyttämään ensimmäiseen laskuun.

Hurjassa kunnossa koko alkukauden ollut Yhdysvaltain Bode Miller oli jälleen omaa luokkaansa. Bode piti kärkipaikkaa alusta loppuun saakka ja repi lopulta toiseksi tulleeseen Sveitsin Silvan Zurbriggeniin eroa 1,27 sekuntia. Palander sen sijaan ei jäänyt toisesta sijasta kuin 17 sadasosaa.

- Mulla olis pitänyt olla todella unelmapäivä, että olisin pystynyt Boden lyömään. Se olisi vaatinut kaksi aivan huippulaskua, Palander antoi tunnustusta kilpakumppanilleen.

Pujottelun maailmancupin kokonaispisteissä Palander on tällä hetkellä sijalla kaksi. Pisteitä hänellä on kasassa 110, kun piikkipaikkaa pitävällä Benjamin Raichilla pisteitä on 150. Kolmantena oleva Bode Miller on nyt saanut kahdesta kisasta kasaan 100 pistettä.

- Tätä lähdin kauden alussa hakemaan. Tasaisuutta. Ekassa kisassa olin neljäs ja nyt kolmas. Olen tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa Alta Badian suurpujotteluun, Palander kuvaili tuntojaan.