7.2.2004← Takaisin

Palander ei löydä voittajaansa – voitto Adelbodenin suurpujottelussa

Kalle Palander näytti taistelijan luontonsa ja väänsi väkisin ykkössijalla Adelbodenin sumussa ja sateessa lauantaina. Upeata suomalaispäivää täydensi Sami Uotila kuudennella sijallaan.

Adelbodenin suurpujottelun voitto tuli Kalle Palanderille selvällä, 0.74 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Italian Massimiliano Blardoneen, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kilpailussa kolmantena. Sateisissa ja sumuisissa olosuhteissa, koko ajan pehmeämmäksi ja pehmeämmäksi käyneellä vaativalla radalla Palander puristi väkisin kärkeen vaikka ulosajo viimeisillä porteilla oli enemmän kuin lähellä. Aika oli vasta kierroksen 19:ksi nopein, mutta se riitti. Voitto merkitsi Palanderille myös suurpujottelun maailmancupin johtajan punaista liiviä, kun cupia johtanut USA:n Bode Miller ajoi toisellaan ulos. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Miller oli Adelbodenin kisassa toisena.

Suomalaisittain toisen kierroksen suuri sankari oli myös Sami Uotila. Hän laski toisen kierroksen toiseksi nopeimman ajan ja nousi sillä upeasti kuudenneksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Uotila oli 23:s.

Suomen kolmas edustaja Jukka Leino laski numerolla 57 ja laski ulos jo radan yläosassa.