8.1.2011← Takaisin

Oinonen, Martikkala, Grundvall ja Annila naisten sarjojen mestareiksi Hollolassa

Reetta Oinonen, Sanna Martikkala, Maria Grundvall ja Satu Annila olivat naisten sarjojen mestarit Hollolan nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä lauantaina. Matkoina kaikilla oli 5 kilometriä vapaalla.

Lieksalainen Reetta Oinonen hiihti Hollolan nuorten SM-kisojen ensimmäiseksi mestariksi, kun Imatran Urheilijoiden hiihtäjä voitti 17-vuotiaiden 5 kilometrin vapaan kultaa. Oinonen vei ykköstilan 3,2 sekunnin erolla Vehkalahden Veikkojen Katariina Lonkaan. Kymin Koskenpoikien Leena Nurmi oli kolmas. Oinosen taktiikka oli reipas alku.
”Aluksi vähän jännitti, kun en ole vk-harjoituksia niin paljon tehnyt pakkasten takia, mutta kisa sujui hyvin. Tiesin, että hyvällä hiihdolla voin saada mitalin, mutta voitto oli yllätys”, ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa ottanut Oinonen sanoi.
Katariina Lonka oli iloinen hopeastaan.
”Minun tekniikka ei ole ylämäkiin niin hyvä”, Lonka hämmästeli iloisena hopeaansa.
Nurmen viikonlopun päämatka on sunnuntaina perinteisen kymppi. Siksi hän oli pronssistaan hyvin iloinen.
”Minun vapaan hiihdoksi tämä oli hyvä, sillä perinteinen on minulla parempi”,  Nurmi sanoi.

Martikkala yllättyi ylivoimastaan

Oulun Hiihtoseuran Sanna Martikkala oli 18-vuotiaissa ylivoimainen mestari, sillä eroa hopealle hiihtäneeseen Kuusamon Erä-Veikkojen Marika Ronttiin kertyi peräti 20,1 sekuntia. Pronssille ehti Ounasvaaran Hiihtoseuran Henna Kallunki vain 0,9 sekuntia Rontille hävinneenä
”Aika yllättävä oli, että voitin, kun tavoite oli mitali. Kahteen kilometriin asti oli tasaista, sen jälkeen alkoi tulla eroa. Koko ajan piti tehdä töitä. Ero on iso, ei voi ymmärtää”, Sanna nauroi.
Mestari ei luvannut voittoputkelle jatkoa sunnuntaina, vaan ilmoitti olevansa tyytyväinen kuuden joukkoon olevasta sijoituksesta.
Vuokatin urheilulukiossa opiskeleva kuusamolainen Rontti iloitsi hyvästä suksestaan, Kallunki puolestaan kertoi yrittäneensä viiden joukkoon.

Grundvall iloitsi vapaan hiihdostaan

Kruunupyyläinen Maria Grundvall otti 20-vuotiaiden vapaan vitosella uransa ensimmäisen nuorten Suomen mestaruuden normaalimatkalla. IK Kronanin hiihtäjällä on aiemmin kaksi nuorten SM-sprinttikultaa. Helpolla titteli ei tullut, sillä hopeamitalisti Anni Kainulainen hävisi vain 0,9 sekuntia.
”Kisa sujui hyvin. Olen tosi tyytyväinen, sillä vapaa ei ole nyt ollut minulla vahva. Huomenna perinteisen kympiltä odotan enemmän”, mitalitavoittein sunnuntaina ladulle suuntaava Grundvall sanoi.
Kaipolan Vireen Kainulainen oli tyytyväinen hopeastaan, vaikka tappio olikin niukka.
”Loppuun asti yritin tulla, mutta ihan en saanut kiinni”, Kainulainen sanoi.
Rovaniemeläinen pronssimitalisti Susanna Saapunki oli tyytyväinen alkuunsa, mutta sanoi nauraen olleensa lopussa jo hapoilla.

Kauden kolmas kisa toi Annilalle kultaa

Vuokatti Ski Team Kainuun Satu Annila hiihti Hollolassa vasta kauden kolmannen kisansa, josta tuloksena oli 23-vuotiaiden vitosella SM-kultaa.  Valkeakosken Hakan Anni Nord hiihti hopealle 9,3 sekuntia hävinneenä, IF Brahen Josefin Sandvik oli kolmas.
”Hiihto sujui hyvin. Lähdin rauhallisesti ja lisäsin vauhtia. Hyvin jaksoin loppuun asti. Tykkäsin tästä maastosta, rata oli kivan vaihteleva hiihtää”, liikunnanohjaajaksi opiskeleva Annila sanoi.
Anni Nord oli tyytyväinen, että on parin vaikean kauden jälkeen saanut jälleen itsensä kuntoon. Josefin Sandvik sanoi alkukautensa olleen rankka, mutta hiihto tuntuu nyt paremmalta.
”Kolmen kilometrin jälkeen vähän hyydyin”, loppuun kuitenkin jälleen hyvän iskun löytänyt Sandvik sanoi.