Uutisen päiväys

15.2.2014← Takaisin

Nuorten yhdistetyn molemmat SM-kullat Jyväskylään

Lahdessa kilpailtiin 16-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden yhdistetyn Suomen mestaruuksista. Molempien sarjojen voittaja löytyi Jyväskylän Hiihtoseurasta.

Yhdistetyn 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden voitti Jyväskylän Hiihtoseuran Severi Taipale, joka oli tuoreeltaan suorituksen jälkeen varsin tyytyväinen uusittuaan viimevuotisen mestaruutensa samassa sarjassa.
- Tämä oli nyt toinen peräkkäinen mestaruus samassa sarjassa ja viimeinen. Mäki meni ihan hyvin, oli omantasoinen hyppy ja hiihto oli normi hyvä hiihto. Tällä kaudella on mennyt todella paljon eteenpäin ja on mukava treenatakin, kun onnistuu. Mukava rata, mulle sopii tuollainen oikein työläs rata. Mukava, kun sai paljon eroa muihin, niin ei tarvinnut ihan kaikkea puristaa vaan sai vähän rennommin ottaa, Taipale kommentoi.
Jokilaakson mäkiseuran Mikko Hulkko nappasi SM-hopeaa. Hulkko ylitti maalilinjan hiihto-osuuden jälkeen 2.42,0 Taipaleen perässä. Ladulle mies lähti neljäntenä:
- Mäessä sain ihan hyvän hypyn, niin oli mukava lähteä hiihtämään, kaikki muut oli siinä ihan lähellä, Severi tietysti kaukana, minuutti nelkytkaks eteen, mutta muuten oli kiva lähteä taistelemaan mitalista.  Vhän sairastellut kesällä, niin nyt alkaa olla jo merkkejä, että hiihto rupeaa kulkemaan. Kyllä tuntui hyvältä.
Vasta13-vuotias Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaa lähti ladulle kuudentena, mutta nousi loistavalla hiihdolla pronssille.
- Mäki meni oman perustason mukaisesti niin sain hyvät asetelmat tuohon hiihtoonkin lähteä. Pari ensimmäistä kierrosta meni vähän huonosti, ei oikein auennut, mutta viimeisellä kierroksella lähdin hakemaan tuota pronssimitalia. Annoin ihan kaikkeni ladulle. Yleensä lähden todella lujaa ja yritin lähteä Mikkoa kiinni, mutta varmaan vähän meni paikat jumiin, kun oli yllättävän raskas baana, kun oli ihan sössössä.

Ikäluokkaa vanhemmissa eli 20-vuotiaiden sarjassa Suomen mestari löytyi niin ikään Jyväskylän Hiihtoseurasta. Arttu Ålander lähti ladulle neljäntenä ja nousi loistavalla hiihdolla voittajaksi.
- Mä olen tänä talvena aika huonosti hypännyt, mutta nyt meni ihan hyvin. Tuo mäki on sellainen, että kaikki vetää samaan kohtaan. Hiihto oli varmasti yksi talven parhaista, jaksoi ihan koko ajan lyödä ihan urku auki. Oikeastaan tämän olisi pitänyt pari viikkoa sitten tulla, kun oli nuorten MM-kisat, mutta ihan tyytyväinen olen, että se onnistuminen tuli täällä. Hyvä, että tulee jossakin vaiheessa, niin antaa uskoa omaan tekemiseen. Sai kunnolla rämpiä ylämäet, sai kunnolla rämpiä, mutta se sopii mulle. Nousee hiihtokin suurempaan rooliin.
Kiteen Urheilijoiden Marcus Torni onnistui loistavasti ladulla ja nousi hopealle oltuaan mäen jälkeen viidentenä.
- Yllättävä, että tuli hopeaa. Oon todella tyytyväinen. Aika tasapaksu suoritus omalla tasolla kummassakin lajissa, mutta se riitti silti hopealle tänään. Oli se alussa raskas rata, kun on paljon korkeuseroa, mutta tultiin just Val di Fiemmestä, niin oli siellä vähintään yhtä paljon sitä korkeuseroa eli ollaan totuttu nyt tämmöiseen raskaaseen rataan, Torni naurahtaa.
Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru nappasi pronssia M20-sarjan yhdistetyn kisasta.
- Kyllähän sitä aina näissä kisoissa tavoitellaan kultaista mitalia, mutta mäessä tuli takapakkia. Olisi ollut saumat parempaankin suoritukseen. Hiihto pysyi kasassa ja olin luottavainen, että se kulkee, mutta taitaa vähän vielä viime viikonlopun Continental Cupin kolme kisaa tuntua kropassa, etten ole ihan täysin vielä palautunut. Ei nyt ihan vielä täysin äsähtänyt. Rankka reissu, eikä ole viikolla päässyt lepäämään. Ei se ihan niin hyvältä maistunut pronssi.