Uutisen päiväys

19.1.2016← Takaisin

Pohjoismaisten lajien edustajat nuorten talviolympialaisiin

​Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt lisää urheilijoita Norjan Lillehammerissa 12.-21. helmikuuta käytäviin nuorten talviolympialaisiin (YOG).

Toisessa valinnassa vahvistettiin nuorten olympiakultaa puolustavan poikien jääkiekkojoukkueen (17 urheilijaa) lisäksi 16 muun urheilijan valinnat. Näin Suomen olympiajoukkueen koko nousi nyt 42:ään urheilijaan.

Suomella on nuorten talviolympialaisiin kiintiöpaikat maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn lisäksi alppi- ja ampumahiihtoon sekä freestyleen, jääkiekkoon, lumilautailuun, sekä pika- ja taitoluisteluun.

Valintakriteereihin kuuluu mahdollisuus sijoittua 16 parhaan joukkoon henkilökohtaisessa kilpailussa tai kahdeksan parhaan joukkoon viestissä tai joukkuekilpailussa. Urheilijat valittiin kisoihin lajikohtaisten kriteereiden perusteella.

Nuorten olympialaiset ovat upea kisatapahtuma, jossa nuoret pääsevät kokemaan olympialaisten ilmapiiriä ja vahvistamaan polkua kohti aikuisten kansainvälisiä kilpailuja.

Maastohiihdossa Suomea edustamaan valittu Saloisten Reippaan Lauri Mannila hakee arvokisoista kauden parastaan.

"Pääsy kisoihin merkitsee minulle sitä, että harjoittelu on onnistunut hyvin kuluvalla kaudella. Kilpailu paikoista kisajoukkueeseen oli kova ja on hienoa päästä kilpailemaan legendaariseen Lillehammeriin. Tavoitteita sijoituksen suhteen en ole tarkemmin ajatellut, haluan tehdä olympialaisissa kauden parhaat suoritukseni".

Mäkihypyssä sekä yhdistetyssä Suomen värejä kantavat Andreas Alamommo ja Wille Karhumaa. Ensiksi mainittu debytoi mäkihypyn maailmancupissa vuoden alussa,  kun Alamommo oli mukana Keski-Euroopan mäkiviikkoon kuuluvassa Bischofshofenin kilpailun karsinnassa.

Karhumaa puolestaan teki ensiesiintymisensä yhdistetyn Continental Cupissa Rukalla viime lauantaina sijoituttuaan kotiyleisön edessä 40:nnelle sijalle.

Kisajoukkueen ensimmäinen valintapäivä oli viime vuoden puolella joulukuun 10. päivä. Tuolloin joukkueeseen valittiin yhdeksän urheilijaa.

- - -

Nuorten talviolympialaiset (YOG), 12.-21.2.2016, Lillehammer, Norja

Maastohiihto:
Rebecca Immonen, synt. 10.7.1998, Nastolan Naseva
Roosa Niemi, synt. 24.9.1998, Jämin Jänne
Remi Lindholm, synt. 17.1.1998, One Way Pro Team
Lauri Mannila, synt. 12.6.1998, Saloisten Reipas

Mäkihyppy:
Andreas Alamommo, synt. 23.12.1998, Ounasvaaran Hiihtoseura

Yhdistetty:
Wille Karhumaa, synt. 7.6.2000, Ounasvaaran Hiihtoseura

Historian toiset nuorten talviolympialaiset (YOG) järjestetään Lillehammerin lisäksi Gjøvikissä, Hafjellissa, Hamarissa ja Oslossa. Osallistujamaita odotetaan olevan noin 70. Mitalit ratkotaan yhteensä 70 eri kilpailussa ja 15 eri urheilumuodossa. Ensimmäiset nuorten talviolympialaiset järjestettiin Innsbruckissa Itävallassa vuonna 2012.

Nuorten talviolympialaisten sivut tämän linkin takana

Lisätiedot: Suomen joukkueen johtaja Peter Brüll, 040-5306052.