Uutisen päiväys

26.1.2018← Takaisin

Nuorten MM-kilpailut alkavat Sveitsissä sunnuntaina – Kilpailuja voi seurata suorana Yle Areenasta

Pohjoismaisten lajien nuorten MM-kisat alkavat sunnuntaina Sveitsissä. Maastohiihdon osalta kilpailut käydään Gomsissa, mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut Kanderstegissä.

Maastohiihdossa kilpaillaan ensimmäisen kerran heti sunnuntaina, jolloin luvassa on alle 20-vuotiaiden sprinttikilpailut. Maastohiihdossa ikäluokkasarjoja ovat U20 ja U23. Ohjelmaan mahtuu viikon aikana kilpailuja päivittäin.

Suomelta lähtee Gomsiin kova joukkue, myös mitalimatkoja on useita, yksi niistä naisten viesti. Odotuksia nostattavat alkukauden hienot suoritukset Eveliina Piipolta sekä Anita Korvalta. U23-sarjassa kilpailee myös olympialaisiin valittu viime vuoden NMM-hopeamitalisti Johanna Matintalo. Miehissä muun muassa olympiajoukkueen Lauri Vuorisen odotetaan olevan iskussa unohtamatta muita kovia nuorukaisia.

Kanderstegissä kilpailut startataan tiistaina 30.1. yhdistetyn kilpailulla. Suomen yhdistetyn joukkue on yksi nuorimmista joukkueista MM-kilpailuissa. Joukkueessa mukana on muun muassa maailmancupissakin tällä kaudella kilpaillut Wille Karhumaa, jonka johdolla tavoitteena MM-kilpailuista on joukkuemitali. Urheilijoilla on onnistuessaan kaikki mahdollisuudet henkilökohtaiseenkin mitaliin sekä useisiin pistesijoihin. Valmentaja Antti Kuisman mukaan Kanderstegin mäki on urheilijoille tuttu ja sopiva. Latupohjat on tutkittu syksyllä ja myös urheilijat ovat tutustuneet niihin valmistavalla leirillä.

Mäkihypyn osalta kilpailut saadaan käyntiin torstaina 1.2. Vahvimpana mitalikandidaattina Suomelta kilpailuissa hyppää Andreas Alamommo, joka on koko kauden hypännyt hyvin tasaisesti, jopa nousukuntoisesti. Suomelta mukana on myös nyt ensimmäistä kertaa 15-vuotias Julia Tervahartiala, joka osallistuu tulevana viikonloppuna myös naisten mäkihypyn maailmancupin osakilpailuihin Ljubnossa.

Nuorten MM-kilpailuja voi seurata suorana Yle Areenasta. Tutustu Ylen kisaoppaaseen tästä.

Maastohiihdon kilpailuohjelma
Mäkihypyn kilpailuohjelma
Yhdistetyn kilpailuohjelma