Uutisen päiväys

24.1.2018← Takaisin

Nuoret urheilijat saavat kansainvälistä kokemusta PM-kotikisoissa Vuokatissa

Suomen nuoret maastohiihtäjät, mäkihyppääjät sekä yhdistetyn urheilijat pääsevät perjantaista sunnuntaihin hankkimaan kotikisaelämyksiä Vuokatissa, jossa kilpaillaan alle 18-vuotiaiden kolmipäiväiset Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Perjantai ja lauantai ovat täysiä päiviä Vuokatin laduilla ja mäissä, päätöspäivänä sunnuntaina kilpaillaan maastohiihdon viestit.

Maastohiihdon valmentaja Jussi Simula on iloinen siitä kansainvälisestä kokemuksesta, minkä nuoret hiihtäjät kotimaassaan saavat. Moni saa Vuokatissakin ensimmäisen maistiaisen kansainvälisistä kilpailuista ja maajoukkuetoiminnan käytännöistä, mikä on arvokasta oppia jatkoon.

”Sekä pojissa että tytöissä molemmissa ikäluokissamme on hyvä taso ja kovaa kilpailua. Sekä normaalimatkalle että myös sprinttiin”, Simula sanoo Suomen joukkueesta.

Viime vuonna Suomen hiihtäjistä Miska Poikkimäki saavutti PM-kisoissa hopeaa ja pronssia sekä pojat viestipronssia.

Yhdistetyssä Suomella on pojissa mukana jo kansainvälisissä kilpailuissa kokemusta hankkineet Perttu Reponen ja Rasmus Ähtävä sekä nuorempaa kaartia.

”Joukkueessamme on kokemus vastaan nuoruus. Pertulta ja Rasmukselta voi odottaa oikeinkin hyviä sijoituksia. Arsi ja Timi opettelevat vielä näihin kuvioihin ja siihen, että miten täällä toimitaan. He ovat vielä enemmän kokemusta hakemassa. Katsotaan kisat ja katsotaan, miten meille käy”, Jouni Lappalainen sanoo yhdistetyn joukkueesta.

Tytöissä yhdistetyn ja mäen joukkue on nuori, mutta osalla on jo kansainvälistäkin kokemusta takanaan.

”Meillä on nuori joukkue. Osalla on kansainvälistä kokemusta, osalla ei. Hyvällä fiiliksellä ja iloisella mielellä lähdetään maistelemaan meininkiä”, valmentaja Mika Määttä sanoo.

Mäkihypyssä Kai Kovaljeff on joukkoihinsa luottavainen.

”Pojissa meillä on mielestäni hyvä joukkue. Viime aikaisten hyppyjen perusteella he ovat hyvässä kunnossa. Kotikisoissa tutusta mäestä on etua, sillä Vuokatin mäki on vähän poikkeuksellinen. Se on pojille etu, samoin se, että on tutut maisemat ja ympäristö”, Kovaljeff sanoo.

Kisasivut: http://vuokattievents.fi/nordic-junior-ski-competition-26--28-1-2018

Ilmoittautuneet: http://vuokattievents.fi/start-lists-lahtolistat

Aikataulut: http://vuokattievents.fi/schedule-ohjelma

Tunnelmia voi seurata @vuokattisport’n kanavissa Facebookissa ja Instagramissa. Kilpailujen tunniste on #NJSCVuokatti2018