Uutisen päiväys

28.2.2010← Takaisin

Northug sinetöi 50 kilometrin olympiakullan loppusuoralla

  Norjan Petter Northug juhli olympiavoittoa Vancouverin olympiakisojen päätöskilpailussa miesten 50 km:n perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. Paras suomalainen Sami Jauhojärvi oli 20:s.


  Loppusuoran kiritaistelussa Northug jätti Saksan Axel Teichmann hopealle. Ruotsin Johan Olsson otti pronssia. Northugin loppuveto 50 km:llä oli odotettu, sillä pääjoukko hiihti yhdessä maalialueelle saakka.

  Sami Jauhojärvi oli mukana pääjoukossa vielä kymmenen kilometriä ennen maalia. Sitten eroa pääjoukkoon alkoi kuitenkin tulla ja Jauhojärvi hävisi voittaneelle Northugille +1.07,7.

  - Tämä oli tämän hetken kunnon mukainen suoritus. Taktikointiin ei ollut tarvetta, pyrkimys oli pysyä mukana ryhmässä. Tällä kaudella ei valitettavasti pystynyt parempaan, Jauhojärvi summasi.

  Ville Nousiainen oli 37:s, +6.02,5 kärjestä ja Lari Lehtonen 43:s, +10.50,7.

  Nousiaisen sauva katkesi jo alkumatkalla, mutta hän sai varasauvan tilalle nopeasti. Maalialueella vaihdossa omaan sauvaan tuhraantui lisää sekunteja. Nousiaisen mukaan näillä tapahtumilla ei ollut vaikutusta suoritukseen. Nousiainen putosi kärkiryhmästä 30 kilometrin jälkeen.

  - Kisa ei mennyt sinne päinkään kuin oli tarkoitus. Alku sujui ihan hyvin, sitten alkoi tökkäisemään. Pito ei ollut suksien vaihdon jälkeen yhtä hyvä ja jouduin runnomaan aika lailla. Putosin sitten nopeasti, Nousiainen sanoi.

  - Matka oli täynnä ongelmia. Hengitys ei kulkenut ja oksennus nousi suuhun. Taistelin sitten vain maaliin saakka. Olisi ollut mukava hiihtää paremmin. Monenlaista oppia tuli tältä reissulta, Lari Lehtonen, olympiakisojen ensikertalainen, sanoi.


  Tuloksia: www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/