Uutisen päiväys

19.12.2010← Takaisin

Norja naisten viestin voittoon – Suomi neljäs

  Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään naisten 4x5 kilometrin viestikilpailulla. Viesti sujui ensimmäisestä osuudesta asti Norjan komennossa. Norjan ykkösjoukkue karkasi jo alussa muulta porukalta ja hiihti ylivoimaiseen voittoon. Toiseksi hiihti Italian joukkue (+56,6) ja kolmanneksi Ruotsi (+1.24,1). Suomen joukkue sijoittui neljänneksi.

  Suomen joukkue, Kerttu Niskanen, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Lähteenmäki, hiihti tasaisen kisan. Viestin avaaja, Kerttu Niskanen, toi avausosuuden jälkeen Suomen vaihtoon kuudentena, +27 sekuntin erolla kärkeen. ” Tämä oli ensimmäinen kisa ja jännitti aika paljon. Olin todella iloinen pääsystä mukaan joukkueeseen, tytöt ovat hiihtäneet hienosti. Hiihto oli tänään vähän vaikeata. Suksi oli hyvä, mutta haarakäynti meinasi laittaa hapoille mäissä. Hieman jäi harmittamaan, sillä tiedän että pystyn parempaan.”, kertoi Kerttu Niskanen.

  Toisella osuudella Aino-Kaisa Saarinen piti Suomen kuudentena, tullen vaihtoon +41,5 sekuntia kärjestä jäljessä. ”Hiihto ei mennyt ihan niin kuin olin ajatellut. Perinteisen tekniikkani ei tällä hetkellä oikein toimi yhtään, enkä saa sitä omalle tasolleni. Sitä pitää harjoitella joulutauon aikana. Keli oli liukkaampi kuin eilen ja suksien pito olisi voinut olla parempi. Mutta tästä jatketaan.”, kommentoi Saarinen.

  Kolmannella osuudella Riitta-Liisa Roponen paransi suomen sijoitusta, ollen vaihdossa neljäs, +44,8 sekuntia johtavasta Norjasta.

  Krista Lähteenmäki lähti ankkuriosuudelle terävästi, aivan Ruotsin kannoilla. Hän säilytti Suomen neljännen sijoituksen, ero voittaneeseen Norjaan oli +1.42,5. ”Raskasta oli ja jaloissa painaa vielä eilinen kisa, joten ei ollut ihan tuoretta menoa. Lähdin alussa hönkimään liian kovaa ja panokset eivät sitten riittäneet ja Ruotsi pääsi karkaamaan. Eilisen jälkeen oli heittänyt nollakeliksi ja sukset vähän lipsuivat, tällainen keli ei ole minulle paras. Tästä sitten joulun viettoon.”, kertoi Krista Lähteenmäki.

   

  Tuloksia: www.fis-ski.com

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi