12.3.2010← Takaisin

Nordic Tournament jatkui Lillehammerissa – Ammann varmisti maailmancupin voiton

Mäkihypyn maailmancupin viimeistä edellinen osakilpailu käytiin perjantai-iltana 12. maaliskuuta Norjan Lillehammerissa. Lillehammerissa hypätty kilpailu oli Nordic Tournamentin kolmas osakilpailu. Sveitsin Simon Ammann vei kilpailun voiton ja varmisti samalla maailmancupin kokonaisvoiton.

Sveitsin Simon Ammann ei taipunut vieläkään, vaikka nyt Puolan Adam Malysz ja Itävallan Gregor Schlierenzauer pystyivät jo haastamaan sveitsiläisen voittotaistelussa. Ammann vei kuitenkin kilpailun voiton ja varmisti samalla kauden 2009-10 maailmancupin kokonaiskilpailuvoiton. Ammannin hypyt kantoivat Lillehammerin HS 138-mäessä 135 ja 133,5 metriä.
    Suomalaisittain kilpailu jäi vaisuksi, kun Harri Olli oli ainut suomalaisviisikosta toisella kierroksella. Ollin hyppy ensimmäisellä kierroksella kantoi 117,5 metriä. Toisella kierroksella Olli venytti 129 metriä ja nosti sijoitustaan ensimmäisen kierroksen 28:nnesta sijalle 23.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen oli harmissaan joukkueen yliyrittämiseen menneestä kisasta.
    - Totaalinen jäätyminen koekierroksesta. Koekierroksella koko viisikko hyppäsi hyvin ja kilpailuun tuli ihan kokonaisvaltainen puristus ja yliyrittäminen, toteaa Väätäinen.
    - Nyt pitää vaan suunnata ajatukset eteenpäin. Huomenna hypätään jo harjoitukset ja karsinta Holmenkollenilla, sanoi Väätäinen.
    Mäkihypyn maailmancupin kauden viimeinen kilpailu ja samalla Nordic Tournamentin finaali hypätään sunnuntaina 14. maaliskuuta Norjan Holmenkollenilla. Kilpailu käydään uudessa HS 134-mäessä.