Uutisen päiväys

26.6.2013← Takaisin

Niskanen ja Saarinen Vuokatin Aateli Racen ykköset

Iivo Niskanen ja Aino-Kaisa Saarinen olivat vahvimmat rullahiihdosta ja maastojuoksusta koostuvassa kolmiosaisessa Vuokatin Aateli Racessa Vuokatissa. Muut palkintokorokesijat veivät Ari Luusua ja Sami Jauhojärvi sekä Kerttu Niskanen ja Krista Lähteenmäki.

Niskanen oli ykkönen tiistai-illan prologissa ja aamun maastojuoksussa, eikä luopunut asemastaan 15 kilometrin hiihto-osuudellakaan. Saarinen puolestaan oli prologin kakkonen, mutta 3 kilometrin maastojuoksun ylivoimainen 16,8 sekunnin voitto takasi turvallisen johtoaseman kilpailun päättäneelle kympille.

Niskanen jätti hiihto-osuudella seitsemänneltä sijalta toiseksi nousseen Ari Luusuan 1,5 minuutin päähän.

”Oli rankka 15 kilometriä, paljon rankempi kuin viime vuonna. Viime vuonna sain Larin (Lehtonen) kanssa hiihtää porukassa, nyt yksinään tullessa tasaiset olivat haastavia, ja loppuun aloin vähän hyytyä. Ihan ok suoritus”, Niskanen summasi.

Saarinen tuli maaliin 13,5 sekuntia ennen Kerttu Niskasta, joka ohitti kympin hiihto-osuudella Krista Lähteenmäen.

”Tämä hiihto ei ollut ihan niin hyvä kuin se aamun juoksu, siinä oli potkua ja menoa. Varmaan kuumuus vei hieman terävyyttä. Juoksu ykkönen, eilinen prologi kakkonen ja tämä kolmonen, jos näitä kolmea kisaa vertaa. Yritin vaan pitää rytmistä kiinni, ja aika hyvin paketti pysyi kasassa”, Saarinen sanoi.