Uutisen päiväys

29.1.2011← Takaisin

Niskanen 23-vuotiaiden sprintin maailmanmestariksi

Kerttu Niskanen otti uransa toisen 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden, kun hän hiihti perinteisen hiihtotavan sprintin ykköseksi. Niskanen oli ykkönen aamun karsinnasta lähtien kaikissa hiihdoissaan.

Toiseksi hiihti Norjan Britt Ingunn Nydal, pronssin vei Ruotsin Jennie Öberg. Mitali oli Suomen kolmas meneillään olevissa nuorten MM-kisoissa.
”Hyvältä tuntuu! Aamulla jännitti, kun aikaisemmin 23-vuotiaiden sprintissä ei ole ollut näin kova taso. Hyvin lähti päivä käyntiin, aika-ajosta asti oli helppo hiihtää. Minulla oli vähän sellainen pöljän pojan taktiikka, että paukusta aina keulaan. Oli pakko tehdä niin, kun tällä radalla nousut ovat tuossa alussa ja ne ovat minun vahvuuteni. Toivoin sitten, että loppu kulkee. Tänään tasatyöntökin meni hyvin. Viimeisillä metreillä aloin uskoa, että ketään tule ohi”, Niskanen kertasi iloisena päiväänsä. 
Vieremäläinen ja Vuokatissa asuva 21-vuotias hiihtäjä kilpailee Otepäässä vielä 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailussa maanantaina.

Mikkonen ja Luusua välierissä

Miesten sprintissä Juho Mikkonen (9:s) ja Ari Luusua (10:s) selvittivät tiensä välieriin, mutta loppukilpailuun ei ollut asiaa. Kilpailun voitti Venäjän Alexander Panzhinski. Kilpailun kolmas suomalainen Toni Ketelä  selvisi myös puolivälieriin ja sijoittui lopulta 17:nneksi.
”Ihan OK, paljon parempaa kuin torstaina 15 kilometrillä. Jalat eivät oikein vieläkään toimineet, mutta ihan hyvä. Tasapaksua”, Luusua tuumi
”Ajattelin, että välieriin jos pääsen, voi olla tyytyväinen ja siitä jos eteenpäin pääsen, on mennyt tosi hyvin. Ei ollut tänään kummoisempaan mahdollisuuksia”, Mikkonen myönsi.
”Kädet eivät jaksaneet tänään loppuun asti, jalat toimivat hyvin. Käsissä ei ollut tarpeeksi potkua tuohon loppuun, ei voi mitään. Jatkopaikkaan olin tyytyväinen, ajattelin, että kaikki siitä eteenpäin on plussaa”, Ketelä sanoi.
Sunnuntaina kilpaillaan 20-vuotiaiden yhdistelmähiihdot, joissa Suomea edustavat naisissa Marjaana Pitkänen, Maria Grundvall, Tanja Kauppinen ja Susanna Saapunki ja miehissä Perttu Hyvärinen, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Sami Lähdemäki.