Uutisen päiväys

28.1.2011← Takaisin

Niemi seitsemänneksi nuorten MM-mäessä

Sami Niemi ylsi parhaana suomalaisena seitsemänneksi nuorten MM-mäessä Viron Otepäässä. Niemi keräsi tuulisessa kilpailussa 91 ja 92,5 metrin hypyillä 232,5 pistettä. Voittoon hyppäsi Bulgarian Vladimir Zografski neljän pisteen erolla Itävallan Stefan Kraftiin. Kotiyleisön riemuksi jo yhdistetyssä pronssin ottanut Kaarel Nurmsalu liiteli kolmanneksi.

”Ensimmäinen ei ollut paha, hyvissä asemissa olin toiselle kierroksella. Toisella oli mielestäni aivan huippuhyppy, mutta kelit eivät olleet puolellaan. Vaihteli varmaan kolmen metrin takatuulesta kolmen metrin vastatuuleen. Tosi harmi vaan, että hyppy oli mielestäni hyvä. Siinä oli aineksia lentää pidemmälle, mutta tämä on tällaista”, Niemi pohti.

Toisena suomalaisena toiselle kierrokselle pääsi vasta 15-vuotias Miika Ylipulli, joka oli lopulta 91,5 ja 87,5 metrin hypyillään 14:s. Rovaniemeläinen aloittaa Otepäässä arvokilpailuputkensa, sillä hänen ohjelmassaan on vielä PM-kisat ja EYOF-kilpailut.

”Ensimmäinen oli hyvä hyppy ja siihen sattui hyvä keli. Toisessa oli huonompi keli, mutta se tuntui hyvältä. Tavoitteena oli päästä 20 joukkoon tässä. Joukkuemäessä varmaan neljän sakkiin”, Ylipulli tuumi.
Jarkko Määttä ja Ossi-Pekka Valta karsiutuivat toiselta kierrokselta. Määttä hyppäsi 84,5 metriä ja oli 32:s. Valta jäi 78 metriin, jonka tuomilla pisteillä heltisi 53. sija.

Joukkuemäki hypätään sunnuntaina.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/pdf/2011/JP/3014/2011JP3014RL.pdf