26.3.2011← Takaisin

Muotka ylivoimainen suurmäessä

Olli Muotka nappasi Puijon HS 127-mäessä ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa aikuisten sarjassa ja se oli heti kultainen. Hopealle leiskautti vasta 16-vuotias Jarkko Määttä. Pronssille ponkaisi kotimäessään Juha-Matti Ruuskanen.

Suomen ja Puijon Hiihtoseuran kovimman mäkiässän Matti Hautamäen edustaessa Suomea Adam Malyszin jäähyväiskilpailussa nähtiin Puijolla varsin yllätyksellinen kärkikolmikko suurmäen SM-kilpailussa.

Voittoon liiteli tällä kaudella maajoukkuepaikkansa vakiinnuttanut Ounasvaaran Hiihtoseuran Olli Muotka selvällä erolla ennen Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttää. Muotka johti kilpailua jo avauskierroksen jälkeen 122,5 metrin hypyllään ja 117-metrinen riitti varmistamaan voiton 17,4 pisteellä.

”Mitali on aina SM-kisoissa tavoitteena ja nyt tavoittelin voittoa. Silti se vähän yllätti”, tuumi Muotka, jolle kulta oli ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali aikuisten sarjassa.

”Tykkään tosi paljon Puijon mäestä, se on yksi suosikeistani”, arvioi kauteensa tyytyväinen Muotka päivän puitteita.

”Tasaista työtä. Ei kausi huono ollut. Kyllä se menestys vielä tulee ja parempaa lähden ensi kaudella hakemaan.”

Myös 16-vuotiaalle Määtälle mitali oli ensimmäinen aikuisten tasolla ja nuori mies oli pelkkää hymyä.

”Tosi hyvälle maistuu! Tein tasaiset omat hypyt ja olen tosi tyytyväinen. Toinen hyppy oli parempi”, arvioi Määttä 116,5 ja 116 metrin leiskauksiaan.

Hautamäen poissaolosta huolimatta myös Puijolle saatiin kotimäessä mitali, kun Juha-Matti Ruuskanen ponkaisi pronssille. Hypyt kantoivat 120 ja 108,5 metriä.

”Mitali on aina mitali, mutta vähän jäi hampaankoloon tästä kisasta. Kausi oli kaksijakoinen. Se lähti hyvin liikkeelle, mutta mäkiviikolla iski taantuma. Kahta kauheammin täytyy vain treenata”, pohti Ruuskanen jo tulevaa kautta.

”En tiedä onko kotimäestä koskaan mitään etua”, tokaisi Ruuskanen, joka Muotkan tavoin pitää Puijon HS 127-mäestä.

”Pidän kyllä, vaikka se on haastava eikä anna mitään anteeksi, kuten toisesta hypystä huomaa.”