20.7.2011← Takaisin

Morgestern vahvassa kesäkunnossa GP:llä – nuori mäkikotka Jarkko Määttä pisteille

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 jatkui Puolan Szczyrkissä keskiviikkona 20. heinäkuuta. Kesä GP:n toinen osakilpailu käytiin HS 106-mäessä.

Itävallan Thomas Morgestern jatkoi ajankohtaan nähden jopa poikkeuksellisen vahvassa kisakunnossa ja voitti Szczyrkin normaalimäessä hypätyn kilpailun 101,5 ja 103 metriä kantaneilla hypyillään. Morgestern johti kilpailu ensimmäisestä kierroksesta alkaen ja voitti maan miehensä, Gregor Schlierenzauerin 6,6 pisteellä. Kilpailun kolmas oli Puolan Kamil Stoch.

Suomen joukkue osallistuu Puolassa käytäviin Grand Prix kilpailuihin nuorella joukkueella. Joukkueesta parhaiten onnistui keskiviikon kilpailussa joukkueen kuopus, 16-vuotias Jarkko Määttä, jonka sijoitus kilpailussa oli 26. Määtän hypyt kantoivat 91 ja 89 metriä.

Suomen joukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola kehui tähän saakka parhaimman maailmancupin sijoituksensa napannutta Jarkko Määttää kilpailun jälkeen ja totesi samalla odottavansa muun joukkueen petraavan seuraavassa kilpailussa Zakopanessa.
    - Jarkko oli tänään ainut joka onnistui tasollaan ja siitä paras sijoitus nuorelle miehelle tähän asti. Tyytyväinen saa olla tähän kilpailuun hänen osaltaan. Ensimmäinen hyppy oli varsinkin hyvä, toisessa meni hieman tarkalle ponnistuksen ajoittaminen, kehui Nikkola kilpailun jälkeen.
    - Muun joukkueen on parannettava suorituksiaan seuraavaan kilpailuun. Olosuhteet vaihtelivat paljon kilpailun aikana, mutta se ei ollut syy tuloksiin. Positiivista oli, että kaikki pääsivät tähän kilpailuun mukaan. Sami Niemi on sairastellut näiden päivien aikana ja joutui jättämään kilpailun väliin, Nikkola totesi.