Uutisen päiväys

6.1.2011← Takaisin

Morgenstern voitti mäkiviikon – Hautamäki seitsemäs

Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi Bischofshofeniin ja Thomas Morgensternin juhliin. Matti Hautamäki oli kokonaispisteissä seitsemäs. Tämän päivän kilpailun voitti Norjan Tom Hilde. Janne Ahonen oli parhaana suomalaisena 20:s.

59. Keski-Euroopan mäkiviikko päättyi odotetusti Itävallan Thomas Morgensternin juhliin. Itävaltalainen voitti mäkiviikon ylivoimaisesti 30,4 pisteen erolla ennen toiseksi tullutta Sveitsin Simon Ammannia. Parhaista hypyistä Bischofshofenin HS 140-mäessä vastasi kuitenkin tänään Norjan Tom Hilde, joka voittonsa myötä nousi kolmanneksi mäkiviikolla. Hilden leiskauksilla oli mittaa 138 ja 132 metriä ja eroa toiseksi hypänneeseen Morgensterniin (135/136 metriä) oli lopulta vain 1,6 pistettä. Kolmas tämän päivän kilpailussa oli kotiyleisön riemuksi Andreas Kofler.

Suomalaisittain päivä ei sujunut nappiin. Neljäntenä kolmen osakilpailun jälkeen ollut Matti Hautamäki hyppäsi ensimmäisellä kierroksella 132 metriä ja pääsi toiselle kierrokselle hyvissä asemissa yhdeksäntenä. Mäkiviikon palkintopallisija karkasi kuitenkin kuopiolaisen näpeistä, kun toisen kierroksen hypylle tuli mittaa vain 116,5 metriä. Hautamäki oli tänään 22:s ja putosi mäkiviikon pisteissä seitsemänneksi.

”Matti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen mäkiviikolla kolmantena ja lähti toisella tavoittelemaan huippuhyppyä vähän liian ahneesti ja aktiivisesti. Lantio painui liikaa suksien väliin ja paine hävisi suksien alta. Ei mikään iso virhe, mutta kostautui rankasti vaikeassa kelissä. Harmin paikka, mutta ei auta muuta kuin jatkaa eteenpäin”, totesi päävalmentaja Pekka Niemelä.

”Matti taisteli loppuun asti ja on kova jätkä. Tilanne käsitellään yhdessä ja mäkiviikko yritetään nollata ennen lentomäkeä.”

Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi tänään Janne Ahonen. Konkari hyppäsi 121,5 ja 125 metrin hypyt ja oli 20:s. Anssi Koivurannan hyppy kantoi 120 metriä ja hän hävisi niukasti parilleen Kamil Stochille, eikä siis tällä kertaa päässyt maailmancupin pisteille. Mäkiviikon ensikertalainen oli tänään 33:s, mutta mäkiviikon kokonaispisteissä toiseksi parhaana sinivalkoisena hienosti 23:s. Ahonen oli yhteispisteissä 24:s.

”Garmisch oli kulminaatiopiste ja haavoitti pientä joukkuetta. Oberissa kaksoisvoitto karsinnassa ja Matti toinen kisassa. Sitten tapahtui kaikki mitä vaan voi tapahtua: voittohyppy vaihtui kuuden kuukauden taukoon ja Matinkin mäkiviikko kaatui huonoon rakoon, kun helppous katosi hyppäämisestä.”

”Lähtökohdat olivat Villen ja Matin kohdalla sellaiset, että karvas maku jäi tästä mäkiviikosta. Aina ei mene asiat urheilussa niin kuin olisi oletettavaa. Turha on voivotella ja jäädä tuleen makaamaan”, summasi Niemelä tunnelmansa mäkiviikosta kokonaisuutena.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu 8.-9.1.2011 Tshekin Harrachovissa, jossa hyppääjät pääsevät ensimmäistä kertaa tällä kaudella kokeilemaan siipiään lentomäessä. Suomen joukkueesta Harrachoviin jatkavat Matti Hautamäki ja Olli Muotka. Muut suomalaiskotkat matkustavat kotimaahan harjoittelemaan. Kilpailut ovat katsottavissa suorana MTV3 MAX-kanavalta ja Katsomo.fi:ssä.

 

 

Tuloskooste:

FIS Mäkihypyn maailmancup

6.1.2011 Bischofshofen AUT, HS 140

1. Tom Hilde NOR

2. Thomas Morgenstern AUT

3. Andreas Kofler AUT

20. Janne Ahonen FIN

22. Matti Hautamäki FIN

33. Anssi Koivuranta FIN

36. Olli Muotka FIN

 

Keski-Euroopan mäkiviikon lopputulokset:

1. Thomas Morgenstern AUT 958,8

2. Simon Ammann SUI 928,4

3. Tom Hilde NOR 895,0

7. Matti Hautamäki FIN 861,8

23. Anssi Koivuranta FIN 675,7

24. Janne Ahonen FIN 668,6

 

Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com