Uutisen päiväys

25.2.2015← Takaisin

Miesten 15 kilometrillä Heikkinen parhaana suomalaisena 21:s

Keskiviikkona Falunin MM-kilpailuissa miesten 15 kilometrin vapaantyyliin kilpailussa suomalaiset eivät yltäneet 20 parhaan joukkoon. Kilpailussa paras suomalainen oli 21:nneksi hiihtänyt Matti Heikkinen. Ville Nousiainen oli 22:s, Lari Lehtonen 23:s ja arvokisojen ensi kertalainen Perttu Hyvärinen 25:s.

Matti Heikkinen oli suorapuheinen päivän suorituksestaan.

"Oma tekeminen ei vaan tällä hetkellä riitä. Se vauhti mitä pystyy esittämään, niin se ei riitä mihinkään ja asia on sillä selvä. Ainut mistä voi olla iloinen on, että tuotekehityksessä on onnistuttu Salomonin puolella. Hopeeta tuli samoilla suksilla Ranskaan. Nyt vaan pitää keskittyä viestiin ja jatkaa töitä siinä."

Ville Nousiaiselle tuntemus päivän kisasta ei ollut huono, mutta tänään vaan ei kulkenut kovempaan.

"No aika raskas oli matka. Baana ei ollu kova ja siellä sai tehdä töitä ihan toden teolla. Oma vauhdinotto oli varmaan iha ok. Lähdin ihan rauhassa ja hiihtelin ihan hyvällä rytmillä koko ajan, sitten vähä kevensin ja tulin lopussa kohtalaisella vauhdilla. Ei varmaan ihan huippusuoritus ollut tänään."

Lari Lehtonen antoi päivän kilpailussa oman parhaansa.

"Päivän maksimi tänään. En olisi pystynyt parempaan tänään. Olisi pitänyt pystyä parempaan toisen kieroksen alussa. Se oli itselle heikko hetki ja varmasti ero vähän retkahti. Isoja eroja näytti olevan tänään; kovat oli kovia ja sitten tuli muut. Olosuhteet olivat tosi raskaat eli jyvät erottuivat vielä enemmän akanoista."

Perttu Hyvärinen oli tyytyväinen ensimmäiseen arvokisasuoritukseensa, mutta vielä on parannettavaa.

"Tunnelmat on ihan hyvät. Inhoan sanoa, etttä ensimmäinen arvokisa startti, mutta vähän varmaan senkin piikkiin voi laittaa. Positiivisin mielin olen; ei menny missään nimessä vihkoon. Seiska puolikkaan jälkeen tuli tumma hetki, mutta ennen sitä ja loppu meni ok. Varmasti kunnon mukainen suoritus. Sitä tasoa mitä olen hiihtänyt. Tason nostaminen siitä on tässä se seuraava askel. En voi sanoa, että mitään oisin voinut tehdä toisin, joten ihan tyytyväinen olen."

Ruotsin mitalijuhlat saivat jatkoa, kun Johan Olsson vei mestaruuden komealla loppuvedollaan. Kovimman vastuksen Olssonille tarjosi Ranskan Maurice Manificat, joka hiihti toiseksi. Norjan Anders Glöersen hiihti pronssille.

Miesten kisan tulokset kokonaisuudessaan FIS-tulospalvelusta.

Kuva: Touho Häkkinen

Miesten kommentit kuunneltavissa kokonaisuudessaan:
Päävalmentaja Reijo Jylhä
Matti Heikkinen
Ville Nousiainen
Lari Lehtonen
Perttu Hyvärinen