Uutisen päiväys

28.4.2011← Takaisin

Massahiihtojen kirstun kansi näiltä lumilta kiinni, Ukkohalla päätti kauden

Massahiihdot on tältä kaudelta hiihdetty. Upea luminen kausi päättyi kauniiseen kevätpäivään Ukkohallassa 16.4. Olosuhteet olivat niin hienot kuin ne keväällä vain voivat olla - hiihtämiseen ilma taisi vain olla jopa liian lämmin hiihdon lopussa (+8 astetta).

Osallistujia oli valitettavan vähän massahiihtokauden päätöskilpailussa ja sitä seuranneessa ylämäkihiihdon MM-kisassa Hyrynsalmella. Ristijärven Pyryn ja Hyrynsalmen Iskun yhteinen kisaorganisaatio olisi hyvin kyennyt huolehtimaan suuremmastakin kisaajajoukosta. Olikohan ajankohta hiukan liian myöhäinen?

Kilpailureittiä muutettiin alkuperäisestä suunnitelmasta sään lämpenemisen johdosta. Syväjärven rannasta oli ensin valitun matkan mukaan useampi 4,5 kilometrin kierros. Alkunousua helpotti, jos kunto salli, yöllä ollut pikkupakkanen, joka piti ladun luistavan kovana. Parilla ensimmäisellä kierroksella laskut olivat hyvin luistavat, jolloin laskuissa ei juuri ehtinyt ohjaamiselta palautumaan. Loppupuolella kisaa taas sohjoontuminen hidasti etenemistä ja muutamilla vauhti pysähtyi kokonaan ulosajojen takia. Onneksi yhtä olkapään nuljahtamista suurempaa haveria ei tapahtunut.

Miesten yleisen sarjan voittoon hiihti odotetusti Teemu Härkönen, joka koko kauden massarankingissa sijoittui kuitenkin vasta sijalle 80 - tämä kun oli Teemun ainoa kisa rankiin kuuluvassa 14 massahiihtotapahtumassa. Kokonaiskilpailussa toiseksi tullut Jukka Hartonen jäi päätöskisassa neljänneksi, yhdeksän minuutin erolla Teemuun.

Massarankingissa saatiin kokonaistulos lasketuksi kaikkiaan 700 hiihtäjälle, lukumäärää pienentää jonkin verran usean järjestäjän (tai tulospalvelun hoitajan) huono Skipassien ja lisenssinumeroiden ylösottotapa. Samasta syystä kokonaistuloksissa saattaa vielä olla muutamia virheitä, pelkän nimen perusteella pisteiden kohdistaminen oikealle hiihtäjälle on virhealtista puuhaa. Tähän seikkaan, samoin kuin massahiihtojen tasaisempaan jakautumiseen kauden aikana kuin myös maantieteellisesti, tulee kiinnittää huomiota ensi kautta suunniteltaessa.