Uutisen päiväys

26.1.2010← Takaisin

Mari Laukkanen alle 23-vuotiaiden sprintin maailmanmestari

Mari Laukkanen hiihti naisten alle 23-vuotiaiden sprintin maailmanmestariksi nuorten MM-kisoissa Saksan Hinterzartenissa tiistaina. Laukkanen otti mestaruuden ylivoimaisella esityksellä olemalla ykkönen aika-ajossa, alkuerässä, välierässä ja finaalissa.

- Tämä oli yksi helpoimmista kilpailupäivistäni. Koko päivän meno oli vapautunutta ja rentoa. Lisäksi latu oli kuin tehty minulle. Muut jäivät sen verran, että ehdin loppusuoralla vähän tuulettaakin, iloinen mestari Laukkanen kertasi.

Laukkanen käytti tehokkaasti hyödykseen ladun kaksi nousua ja teki niissä tarvittavan eron muihin kilpailijoihin.

- Ensimmäisessä nousussa sai mennä puolisen minuuttia kuokalla ja toinenkin nousu oli ihan hyvä. Tällä radalla jyvät ja akanat erottuivat puhtaasti hiihtämällä, Laukkanen kertoi.

Laukkaselle kilpailu oli kauden ensimmäinen maastohiihdon sprintissä ja hän saapui kisapaikalle päälajinsa ampumahiihdon maailmancupista Anterselvasta.

- Tavallaan vähän yllätyin, sillä kyseessä oli ensimmäinen sprinttini. Maailmanmestaruus antaa lujasti lisää luottamusta omaan harjoitteluun ja tekemiseen. Vaikka nyt tuli mestaruus maastohiihdon sprintissä aion pitää ampumahiihdon vielä päälajinani, Laukkanen sanoi.

Anne Kyllönen oli Suomen toinen edustaja ja hän sijoituksensa oli 7:s. Kyllönen joutui antamaan pikkuisen periksi välierässä, mutta sitten B-finaalissa tuli voitto.

Miesten alle 23-vuotiaiden sprintissä Martti Jylhä oli aika-ajon 14:s, mutta kärsi epäonnesta alkuerässä. Jylhä oli loppusuoralla kolmantena kunnes kaatui ja jäi erän kuudenneksi. Tuomarineuvosto tutki Jylhän takana hiihtäneen norjalaisen osuutta kaatumiseen, mutta piti maalintulojärjestyksen ennallaan.

Tuloksia www.fis-ski.com ja http://en.jwm-2010.de