Uutisen päiväys

28.2.2004← Takaisin

Manninen ja Lajunen kaksoisvoittoon Kollenilla

Hannu Manninen ja Samppa Lajunen pääsivät kolmannen kerran tällä kaudella juhlimaan suomalaisten kaksoisvoittoa yhdistetyn maailmancupissa. Lauantaina Oslon Holmenkollenilla Manninen kurkotti loppukirissä kymmenyksen Lajusta edelle.

Mannisen kilpailun kulku ei Holmenkollenilla juurikaan poikennut kauden aikaisemmista menestystarinoista. Mäkiosuudella 117,5 metrin lento toi 14. sijan, mutta kirittävää kärjessä ladulle lähteneeseen Itävallan Mario Stecheriin oli vain 30 sekuntia. Manninen lähti hiihto-osuudelle räväkästi, mutta voittokamppailu Lajusen kanssa jäi tällä kertaa maaliviivoille.

- Mäkiosuuden jälkeen oli hyvä tilanne. Hiihto tuntui alussa hyvältä, mutta kisan aikana väsyin. Se oli tiukka kisa, Manninen hymyili helpottuneen oloisena kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.
Manninen on mantramaisesti toistellut käyvänsä kilpailun kerrallaan miettimättä cupin kokonaistilannetta. Lauantaina Manninen puki saman sanoman erilaiseen asuun ja vakuutti keskittyvänsä sataprosenttisesti kaikkiin jäljellä oleviin kilpailuihin.
- Voi olla, että eroa on huomisen jälkeen tarpeeksi, Manninen arveli varovaisesti.

Mannisen tuntemuksilla oli jo heti kilpailun jälkeen kysyntää kansainvälisen mediankin keskuudessa. Keltaliivistä suomalaista retuutettiin TV-haastattelusta toiseen ennen kuin hän ehti edes saada lämmintä vaatetta päälleen. Norjalainen TV-toimittaja arveli toiveikkaasti pääsevänsä haastattelemaan Mannista ruotsiksi kunnes päätyi lopulta kansainvälisemmän englannin käyttöön.

Maailmancupissa Mannisen etumatka Ackermanniin kasvoi jo 255 pisteeseen, kun jäljellä on enää kolme kilpailua. Saksalaisen mahdollisuudet cupin kokonaisvoiton uusimiseen ovat enää teoriassakin kovin vähäiset, jopa olemattomat.

Muista suomalaisista Jouni Kaitainen oli kahdeksas. Jaakko Tallus oli mäkiosuuden 27:s ja jätti hiihto-osuuden väliin.

Tulokset: www.fis-ski.com