11.12.2004← Takaisin

Malysz palasi voittajaksi, Ahonen toinen

Janne Ahosen voittoputki mäkihypyn maailmancupissa katkesi Tshekin Harrachovissa lauantaina. Voiton vei pari talvea sitten mäkisirkusta hallinnut Adam Malysz. Ahonen sijoittui toiseksi ja kolmanneksi ylsi Georg Späth.

Mäkihypyn maailmancup sirkus siirtyi Pohjolasta Keski-Eurooppaan aurinkoisiin olosuhteisiin. Myös kilpailun kärki vaihtui Tshekin Harrachovissa, kun maailmancupia alkutalvella suvereenisti hallinnut Janne Ahonen jäi toiseksi Puolan gurun, Adam Malyszin, voittaessa.
 Malysz johti ensimmäisen kierroksen 143 metrisellään ja säilytti reilun 5 pisteen johtonsa Ahoseen myös toisella kierroksella päihittäen lopputuloksissa Ahosen 5,2 pisteellä. Kolmanneksi tullut Saksan Georg Späth jäi niukasti Ahosesta ja hävisi Malyszille 5,4 pistettä. Ahosen hypyt kantoivat 141 ja 136,5 metriä.
 Matti Hautamäki jatkoi tasaista työtään ollen 7. Hautamäki nousi toisella kierroksella useita pykäliä ylöspäin hienolla 140 metrisellään.

Suomen joukkueen päävalmentaja Tommi Nikunen oli tyytyväinen Janne Ahosen ja Matti Hautamäen panokseen. Nikunen kehui kisaa jännittäväksi ja tasaiseksi.
 - Olosuhteet vaihtelivat, mutta sehän kuuluu lajiin. Toisella kierroksella loppupään hyppääjillä olosuhteet olivat vaikeammat. Etenkin se tekee Jannen toisesta hypystä niin hyvän.
 - Jannen osalta taas erittäin hyvä kisa. Etenkin toinen hyppy oli hieno, koska se tuli niin vaativaan rakoon.
 - Myös Hautamäen Matin toinen hyppy oli hyvä ja hän nostikin sijoitustaan. Kilpailuun pitäisi kuitenkin saada kaksi hyvää hyppyä. Hyvällä tasolla ollaan ja Matti voi olla tyytyväinen.

Muut suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta. Tami Kiuru oli 33., Veli-Matti Lindström 43. ja Jussi Hautamäki 49. Heidän panokseensa päävalmentaja ei ollut tyytyväinen.
 - Olen pettynyt. Esimerkiksi Tami Kiuru olisi pystynyt parempaankin.
 Nikunen on kuitenkin toiveikas Kiurun suhteen ja uskoo, että pian nähdään sitä parempaakin Tamia.