Uutisen päiväys

21.1.2011← Takaisin

Malysz juhli Zakopanessa – Hautamäki kahdeksas

Adam Malysz villitsi puolalaisyleisön voittamalla mäkihypyn maailmancupin osakilpailun Zakopanen HS 134-mäessä. Suomalaiskotkista pisteille ponkaisivat Matti Hautamäki ja Anssi Koivuranta. Hautamäki oli kahdeksas ja Koivuranta 19:s.

Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään Puolan Zakopanessa. HS 134-mäessä hypätyssä kilpailussa oli mukana koko maailmancupin parhaimmisto Sapporon viikonlopun jälkeen. Runsaslukuiselle puolalaisyleisölle oli tarjolla makeaa mahan täydeltä, kun korkeimmalle korokkeelle nousi Adam Malysz. Malysz johti ensimmäisen kierroksen jälkeen 138 metrin huippuhypyllään ja toisen kierroksen 128,5-metrinen riitti varmistamaan voiton. Toiseksi leiskauttanut Adreas Kofler hyppäsi 127,5 ja 134,5 metriä. Itävaltalainen jäi Malyszista 5,4 pistettä. Sapporossa yllättänyt Severin Freund näytti, ettei menestys ollut sattumaa. Saksalainen oli tänään kolmas 137 ja 130 metrin siivuillaan.

Suomalaisista maailmancupin pisteille ponkaisivat Matti Hautamäki ja Anssi Koivuranta. Hautamäen ensimmäinen hyppy jäi 121,5 metriin. Toisella kierroksella kuopiolainen leiskautti näyttävästi 135,5 metriin ja teki jälleen roiman nousun tuloslistalla. Hautamäki nousi lopulta ensimmäisen kierroksen 15. sijalta kahdeksanneksi kierroksen pisimmällä hypyllä. Koivuranta puolestaan teki tasaista työtä. Hypyt kantoivat 126,5 ja 125 metriä ja riittivät sijaan 18.

”Loistavaa, että Matti oli top kympissä. Toinen oli huippuhyppy. Ensimmäisessä vasemman suksen alla oli alkulennossa enemmän painetta kuin oikean suksen alla ja lentoasento oli epäsymmetrinen. Hyvin minimaalinen virhe, mutta Matti hallitsi tilanteen hyvin ja kasasi itsensä toiseen hyppyyn. Kotiharjoittelujakso onnistui ja tämä oli tärkeä askel eteenpäin. Matin potentiaali riittää palkintopallille”, valotti päävalmentaja Pekka Niemelä, joka oli tyytyväinen myös Koivurannan hyppäämiseen.

”Anssilta kivaa meininkiä. Hän hyppäsi ekoja kertoja tällaiselle yleisömäärälle ja kesti tilanteen hienosti. Hyvä mäkimies”, kehui Niemelä.

Koivurannan ja Hautamäen lisäksi suomalaiskotkista mukana olivat myös Janne Ahonen, Olli Muotka, Kalle Keituri ja Sami Niemi. Muotka oli 34:s (119 metriä), Ahonen 35:s (121), Keituri 38:s (115,5) ja Niemi 48:s (112,5).

”Vaikka nyt ei ollut neljää tai kuutta miestä toisella kierroksella, on eilen ja tänään jäänyt sellainen tunne, että positiivista liikehdintää on tapahtunut. Haasteena on nyt saada niskalenkki notkahduksista ja luvassa on koko porukan osalta mielenkiintoinen viikonloppu”, pohti Niemelä joukkueen kokonaistilannetta.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Zakopanessa. MTV3 MAX ja Katsomo.fi näyttävät kilpailun suorana klo 17.20 alkaen.

 

Tuloskooste:

FIS Mäkihypyn maailmancup

21.1.2011 Zakopane, Puola HS134

1. Adam Malysz POL 269,9

2. Andreas Kofler AUT 264,5

3. Severin Freund GER 264,0

8. Matti Hautamäki FIN

19. Anssi Koivuranta FIN

34. Olli Muotka FIN

35. Janne Ahonen FIN

38. Kalle Keituri FIN

48. Sami Niemi FIN

 

Tulokset ja kalenteritiedot: http://www.fis-ski.com