Uutisen päiväys

27.10.2012← Takaisin

Malvalehto ja Strandvall Suomen cupin avausvoittajat

Mona-Liisa Malvalehto ja Matias Strandvall veivät nimiinsä Suomen cupin avausvoitot Vuokatissa. Perinteisen sprintissä kakkossijat veivät Maria Grundvall ja Juho Mikkonen, kolmossijat Anne Kyllönen ja Toni Ketelä. Miesten sprintissä kolmantena maaliin tullut Anssi Pentsinen hylättiin luistelupotkujen vuoksi.

Aamun karsinnassa parasta vauhtia pitivät Pentsinen ja Malvalehto. Malvalehto jatkoi vahvaa virettään voittaen päivän kaikki hiihtonsa.
”Finaali oli vähän sähellystä, mutta ehkä se taas opettaa miten sprinttiä porukassa hiihdetään. Aika-ajo oli yllättävän räväkkää, se oli ehkä vähän yllätys. Lihaksistossa on vielä treenifiilis, mutta ehkä terävyyttä alkaa jatkossa löytyä viimeiseenkin erään”, Malvalehto sanoi.
Grunvallille kakkossija oli iloinen yllätys, sillä hän on kärsinyt hengitysongelmista ja oli siksi hieman epävarma vireestään ennen kilpailua.
”Hengitys tuntui nyt toimivan hyvin. En ole hiihtänyt niin paljon, mutta. Eka alkuerä tuntui vähän vaikealta. Välierä tuntui vähän paremmalta, mutta kaaduin ylämäessä. Onneksi pääsin jatkoon”, Grundvall sanoi hymyillen.
Kyllönen kaatui finaalissa nousussa kärkitaistosta, mutta oli päiväänsä sitä lukuun ottamatta tyytyväinen.
”Finaalissa oli ylivoimaisesti parasta hiihtoa tältä päivältä”, Kyllönen sanoi.

Strandvallin taktiikka piti

Strandvall oli karsinnassa kuudes, mutta jatkoi vahvasti. Strandvallilla oli finaalissa selvät sävelet: hän lähti pitämään vauhtia, koska tietää sprinttereiden heikoimmaksi ominaisuudeksi kestävyyden.
”Ketelä ja (Kalle) Lassila olivat vahvoja koko päivän, mutta he hiihtivät toisessa välierässä, ja saivat vähemmän palautumisaikaa kuin minä ja Pentsinen esimerkiksi. Puhuin Pentsisen kanssa, että lähdetään pitämään vauhtia. Niinhän me pidettiin”, Strandvall kertasi.
Hänen tavoitteenaan oli päästä viimeiseen nousuun ykkösenä ja siinä hän onnistui. Sen jälkeen hän piti haastajat takanaan. Mikkonen tavoitteli tosissaan voittoa, mutta joutui tyytymään kakkossijaan.
”Hiihto oli vähän nousujohteista taas niin kuin minulla aina nämä sprintit olleet”, Mikkonen sanoi.
Ketelä oli myös tyytyväinen päiväänsä.
”Sain neljä starttia, mikä oli tavoite ja kausi lähti hyvin käyntiin.”
Suomen cup jatkuu Vuokatissa sunnuntaina mielenkiintoisilla viesteillä.