Uutisen päiväys

27.1.2010← Takaisin

Mäkiosuus pudotti suomalaiset kauas kärjestä nuorten MM-yhdistetyssä

Suomalaiset jäävät kauas kärjestä nuorten MM-yhdistetyn avauskilpailussa Saksan Hinterzartenissa. Paras suomalainen oli Mikael Kuhlberg, joka oli sprintissä 32:s. Kilpailun voitti Japanin Junshiro Kobayashi, joka johti kilpailua jo mäkiosuuden jälkeen.

Suomalaiset eivät onnistuneet mäessä toivotusti, eikä viiden kilometrin hiihto-osuudella ollut paljon tehtävissä. Mäkiosuudella 94,5 metrin hypyllä parhaana suomalaisena 20:nneksi yltänyt Kuhlberg hävisi Kobayashille 2.09,9. Muista suomalaisista Jim Härtull oli 38:s, Eetu Vähäsöyrinki 41:s ja Jesse Jääskeläinen 55:s.
”Mäkeen olin sinänsä ihan tyytyväinen, mutta metrejä olisi saanut tulla lisää. Tuosta olisi kyllä pitänyt pystyä hiihtämään ihan kymppisakkiin, mutta tänään tuli sitten takapakkia ihan rajusti. Ei vaan irronnut. Perjantain kilpailuun pitää rauhoittaa tuota aloitusta, vähän liian lujaa tuli lähettyä tuohon ensimmäiseen nousuun. Lähetään parantamaan kumpaakin suoritusta”, Kuhlberg sanoi.

Kuisma tietää parempaa olevan varastossa

Valmentaja Antti Kuisma harmitteli, ettei yleisesti toivottua parannusta harjoitushyppyihin tänään nähty. Hiihto-osuus sujui suomalaisilta normaalin hyvin, mutta siitä ei vitosella ollut paljon iloa lopputuloksiin.
”Ei pystytty venymään mäessä niin kuin olisi tänään vaadittu. Vähän väärällä idealla on hypätty tuosta mäestä, suomalaistyyppisesti eli hirveän nopeasti yritetty päästä lentämään. Tämä on sellainen mäki, missä pitää olla passiivinen ilmassa, ja sitä kautta hakea niitä lisämetrejä lopusta. Sen kanssa oli ongelmia. Huomenna taas treenataan, ja yritetään saada parannettua hyppäämistä seuraavaan kisaan”, Kuisma sanoi ja löysi positiivisena asiana myös sen, että parempaa hyppäämistä on yksittäisten hyppyjen osalta nähty.
Yhdistetyn kilpailut jatkuvat Hinterzartenissa perjantaina, jolloin hypätään kaksi hyppyä ja hiihdetään 10 kilometriä.

Tulokset: www.jwm-2010.de ja www.fis-ski.com