Uutisen päiväys

9.12.2010← Takaisin

Mäkikotkat jatkavat pistejahtia maailmancupissa ja Continental cupissa

Mäkihypyn maailmancup jatkuu Harrachovissa 11.-12.12.2010(CZE) ja Continental cup Vikersundissa(NOR).

 

Mäkihypyn maailmancupin seuraavat kilpailut käydään Harrachovissa(CZE) 11.-12.12.2010. Kilpailu hypätään HS 142-mäessä. Suomen mäkikotkista Ville Larinto, Matti Hautamäki, Kalle Keituri ja Olli Muotka ovat maailmancup-pistetaistelussa mukana.
 
Päävalmentaja Pekka Niemelä odottaa koko nelikolta hyvää panosta viikonloppuna.
- Odotuksissa on että Keituri ja Muotka pääsisivät avaamaan kauden pistetilit nyt Harrachovissa. Molemmat ovat saaneet nyt rauhassa harjoitella kotona viikon ja päässeet hakemaan hyppäämisen tasoa toivottavasti askeleen lähemmäs sitä omaa potentiaaliaan.
 
Vahvasti kauden avanneet Ville Larinto on maailmancupin kokonaispisteissä toisena ja Matti Hautamäki viidentenä.
- Larinnolta ja Hautamäeltä voi odottaa edelleen sijoittumista sinne kilpailun kärkikymmenikköön Harrachovissa, täysosumapäivänä palkintopallille. Nöyrin mielin lähdetään, mutta tietenkin haastamaan taas. Potentiaalia kärkeen löytyy, mutta maailmancupin kärjessä kilpailu on äärettömän kovaa, muistuttaa Niemelä.
 
Suomen joukkueessa mäkiviikolla kilpailee ainakin 5 hyppääjää, mutta vielä tavoitellaan kuudetta paikkaa.
- Olisi erinomaista jos saisimme vielä kuudennen paikan mäkiviikolle. Olli Muotkalla on hyvät mahdollisuudet saada toivottu lisäpaikka menestyessään. Toisaalta eiliset hyvät tulokset Rovaniemen Continental cupista, Koivurannan sijoittuminen toiseksi, ovat hyviä uutisia. Lisäpaikkaa tavoitellaan edelleen myös Continental cupin menestyksen kautta, kertaa Niemelä tilanteesta.
 
 
Koivuranta 2. ja Ruuskanen 6. Rovaniemen Continental cupissa
 
Rovaniemen Ounasvaaralla käytiin mäkihypyn FIS Continental cupin avauskilpailut HS 100-mäessä 7.-8.12.2010. Tiistaina ei vielä saatu parasta tulostasoa irti, mutta keskiviikon kilpailussa Anssi Koivuranta ja Juha-Matti Ruuskanen pääsivät omalle tasolleen. Kilpailun voitti Saksan Stephan Hocke 92,5 ja 95 metriä kantaneilla hypyillään. Koivuranta sijoittui kilpailun toiseksi hypättyään kilpailussa 93 ja 92,5 metriä. Juha-Matti Ruuskanen oli kilpailun 6.
 
Suomen Continental cup-joukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola oli tyytyväinen Rovaniemen avauskilpailuihin kokonaisuutena.
- Kauden avaus oli hyvä kaiken kaikkiaan. Ensimmäisestä kilpailusta tiistaina jäi vähän hampaankoloon pojille ja eilen tuli sitten selvää parannusta sisuuntuneena. Koivuranta ja Ruuskanen pystyivät tekemään hyvät hypyt, samoin Sami Niemi ensimmäisellä kierroksella, mutta toisella kierroksella kilpailutilanne alkoi varmaan nuorta miestä painaa. Jarkko Määttä oli harjoituksissa meidän parhaita, mutta rupesi sitten samasta syystä kilpailussa yrittämään liikaa, kertasi Nikkola kilpailuista.
 
Mäkihypyn miesten Continental cup jatkuu Norjan Vikersundissa 10.-11.12.2010. Kilpailu käydään HS 117-mäessä. Finnjumping on nimennyt Vikersundin joukkueeseen seuraavat mäkihyppääjät: Anssi Koivuranta, Juha-Matti Ruuskanen, Jarkko Määttä ja Sami Niemi.
 
Naisten FIS Continental cupin seuraavat kilpailut järjestetään myös Vikersundissa, kilpailupäivät ovat 11.-12.12.201. Finnjumping on nimennyt kilpailuun Julia Kykkäsen.

 

Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com

 

 
Veikkauksen pelikohteet:
 
Lauantai 11.12.
 
Superkaksari 6: Mäkihyppy, Harrachov                        MTV3
Peliaika la 11.12. klo 06.00-16.55.
 
Sunnuntai 12.12.
Superkaksari 5: Mäkihyppy, Harrachov                                     MTV3
Peliaika su 12.12. klo 06.00-14.55.
 
Veikkaus on tuottanut iloa, viihdettä ja jännitystä suomalaisille rahapelaajille jo 70 vuoden ajan. Vuonna 2009 opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi veikkauspelien tuotosta 461 miljoonaa euroa suomalaisen taiteen, liikunnan, tieteen ja nuorisotyön hyväksi. Kolmipäiväisen Salpausselän kisaviikonlopun aikana edunsaajien kassaan ehtii siis kilahtaa lähes neljä miljoonaa euroa.
 
Mäkihyppy sopii hyvin Veikkauksen pelivalikoimaan, onhan se pysynyt katsojien suosiossa jo vuosikymmenet. Myös mäkihypyn harrastajat hyötyvät vuosittain veikkausvoittovaroista.  Finnjumping ry on osa Suomen Hiihtoliittoa, joka sai viime vuonna veikkausvoittovaroja noin miljoona euroa.
 
 
Mäkihypyn maailmancup MTV3:lla ja MTV3 MAXilla
Kaikki lähetykset myös Katsomo.fissä
 
11.12.2010 MTV3           Harrachov    klo 16:45     
12.12.2010 MTV3           Harrachov    klo 14:45