15.12.2019← Takaisin

Mäkihypyn maailmancupissa japanilaisjuhlat - Antti Aalto parhaana suomalaisena 23.

Miesten Klingenthalin maailmancupin kilpailussa nähtiin japanilaisjuhlia kun Ryoyu Kobayashi voitti HS140 henkilökohtaisen kilpailun. Suomen Antti Aalto hyppäsi toisella kierroksella ja sijoittui lopulta 23.

Koko viikonlopun hyviä hyppyjä esittänyt Antti Aalto selvisi hienosti toiselle kierrokselle 131 metrisellä hypyllä. Toisella kierroksella Aalto hyppäsi 125.5 metrisen hypyn.

”Tänään oli ensimmäinen hyppy hyvä. Toinen ei ollut sitten niin nappisuoritus. Tänään kisa oli askel oikeaan suuntaan, ja oon tyytyväinen siihen,” Aalto kertasi kilpailun jälkeen.

Suomen päävalmentaja Lauri Hakola näki viikonlopussa paljon positiivista.

”Klingenthal taputeltu, Antilla oli tänään positiivinen päivä. Pistetili on nyt avattu ja se antaa itseluottamusta loukkaantumisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan useita hyviä hyppyjä nähtiin Antilta. Ensimmäisellä kierroksella hyvää perustasoa, toisella ei onnistunut niin hyvin, istahti vähän säären taakse mikä sotki hypyn rytmiä. Jarkko Määttä sai koekierrokselle jo uutta tekemistä, siinä oli hyvä pilkahdus. Kisassa ei sitä sitten kuitenkaan pystynyt toistamaan, vaan siinä palasi vanha tekeminen. Tästä jatketaan ja mietitään ensi viikonlopun valintoja.”

Toinen kilpailuun osallistunut suomalainen Jarkko Määttä oli kilpailun viimeinen 107.5 metrin hypyllä.