Uutisen päiväys

23.7.2011← Takaisin

Mäkihypyn FIS kesä GP:n Puolan kiertue päättyi lauantaina Zakopanessa

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 Puolan kiertueen viimeinen osakilpailu hypättiin lauantaina 23. heinäkuuta Zakopanessa. Kilpailu käytiin HS 134-mäessä.

   
  Kilpailun kärkikolmikko oli sama kuin edellisessä osakilpailussa, kun itävaltalaiskaksikko Thomas Morgestern ja Gregor Schlierenzauer veivät jälleen kilpailun kärkisijat ja kolmas oli Puolan Kamil Stoch. Suomalaiset jäivät lauantain kisassa toiselta kierrokselta, paras oli Kalle Keituri, sijoituksena 36.
  Suomen joukkueen valmentaja Ari-Pekka Nikkola totesi töiden jatkuvan Puolan kiertueen jälkeen.
  - Tulokset jäivät vaisuiksi tänään. Kalle Keituri ja Olli Muotka kärsivät tänään takatuulesta, mutta ei sillä sen enempää tarvitse selitellä. Jarkko Määtällä oli olosuhteet puolellaan, mutta ei pystynyt hyödyntämään nuori mies tilannetta, totesi Nikkola kilpailun jälkeen.
  - Joukkueella yleisesti pieniä teknisiä virheitä, ei mitään selkeää isoa ongelmaa. Suomen joukkueella on takana fysiikkapainotteinen alkukesä, ainoastaan yksi hyppyleiri takana. Paljon töitä on vielä tehtävänä talvea kohti, ja se näkyy vielä tuloksissa nuorella joukkueella. GP:llä nyt vastassa kuitenkin muiden maiden ykkösjoukkueet, summasi Nikkola tilanteesta.
  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn kesä Grand Prix 2011
  1. Thomas Morgestern AUT 262.1
  2. Gregor Schlierenzauer AUT 261.4
  3. Kamil Stoch POl 251.3
  36. Kalle Keituri 97.7
  37. Anssi Koivuranta 97.6
  45. Jarkko Määttä 91.3
  48. Olli Muotka 81.1

  Juha-Matti Ruuskanen karsitui kilpailusta, Sami Niemi matkusti Szczyrkin kilpailun jälkeen Suomeen.
  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com
   
  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
  Seuraavat kilpailut: 6.-7.8.2011 Hinterzarten GER