Uutisen päiväys

11.2.2015← Takaisin

Mäkihypyn Continental Cup avaa Lahden kansainvälisen kisakauden

  Lahden kansainvälinen mäkikausi 2014-2015 käynnistyy tulevana viikonloppuna. Continental Cupin kisoissa on mahdollista nähdä tulevaisuuden tähtiä monesta eri maasta.

  ”Tärkeintä COC:ssa on tarjota tietysti tuleville tähdille kovia kansainvälisiä kisoja”, tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru valottaa.

  Urheilijoita 11 maasta

  Ensi viikonlopun Continental Cupin mäkikisoissa on yhteensä 51 edustajaa kaikkiaan 11 maasta, kun hyppääjiä tulee Suomen ryhmän lisäksi muun muassa Itävallasta, Norjasta, Sloveniasta ja Sveitsistä.

  Suomen joukkue on nimekkäin, sillä COC-kilpailut toimivat katsastuskilpailuina ensi viikolla alkaville Falunin MM-kisoille. Suomen joukkueessa hyppää 12 urheilijaa. Paikkoja on yhdeksän (3 maapaikkaa, 6 kansallisen ryhmän paikkaa), joten osa urheilijoista hyppää vain lauantaina tai sunnuntaina. Mukana ovat Janne Ahonen, Ville Larinto, Olli Muotka, Antti Aalto, Andreas Alamommo, Santeri Ylitapio, Niko Kytösaho, Aapo Lehtinen, Ossi-Pekka Valta, Juho Ojala, Janne Korhonen sekä Frans Tähkävuori.

  Häybock viimeisin voittaja

  Edellisen kerran Continental Cupia hypättiin Lahdessa viime kaudella joulukuussa 2013. Maailmancupissa tällä hetkellä viidentenä oleva Itävallan Michael Hayböck voitti tuolloin molemmat kilpailut. Slovenian Jernej Damjan ponnisti niin ikään kaksi kertaa palkintokorokkeelle oltuaan toinen ja kolmas.

  Tapahtumiin ilmainen sisäänpääsy

  Kolmipäiväiset kilpailut tarjoavat mäkiviihdettä yleisölle läpi viikonvaihteen. Perjantaina hypätään iltavalaistuksessa kaksi koekierrosta. Lauantain koekierros pääsee vauhtiin kello 16 ja viikonlopun ensimmäinen kilpailu tuntia myöhemmin.

  Sunnuntai huipentaa viikonlopun, kun HS130-mäestä hypätään toinen kilpailu. Koekierros käynnistyy jo kello 10 ja itse kilpailu lauantain tapaan tuntia myöhemmin. Jokaiseen tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

  Alueella puhaltaa uudet tuulet - Yleisöllä sauma vierailla hiihtomuseossa
  Viikonlopun kilpailut hemmottelevat yleisöä, kun kisojen seuraaminen helpottuu huomattavasti aikaisempiin vuosiin verrattuna. Lahden stadionin tulostaulusta puretaan vanha elektroniikka pois ja viikolla sen sisään asennetaan uusi moduuliscreeni.

  ”Taulu testataan COC:ssa ja se on käytössä myös Salppurissa”, Kiuru täsmentää.

  Tulostaulun lisäksi työn alla on myös muita kohteita stadionin alueella. COC-kisat sekä maaliskuun alussa järjestettävä maailmancup tähtää järjestelyissään kohti vuoden 2017 MM-kilpailuja.

  ”Järjestelyt Continental Cupin ja maailmancupin kisoja varten on aloitettu jo syksyllä, vaikkakin koko ajan tähdätään myös pidemmälle tulevaisuuteen. Järjestelyihin on antanut uutta potkua MM-kisojen lähestyminen ja ne ovat sujuneet meidän erittäin kokeneen ja motivoituneen organisaation toimesta erinomaisesti”, kilpailun johtaja Mika Jukkara kertoo.

  Hyppyrimäen juurella toimiva Ravintola Voitto on auki tulevien Continental Cupin kisojen aikana perjantaista sunnuntaihin. Yleisöllä on myös mahdollisuus vierailla perjantaina ja lauantaina auki olevassa hiihtomuseossa.

  Lähtölistat ja tulokset FISin verkkopalvelusta