9.2.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Koivuranta paras olympialaisten normaalimäessä

Anssi Koivuranta ja Janne Ahonen selviytyivät HS106 normaalimäen kilpailussa toiselle kierrokselle. Olympialaisten ensimmäinen mäkikisa päättyi Koivurannan 12. sijaan.

Koivuranta oli avauskierroksen jälkeen 13. ja petrasi pykälällä toisella kierroksella. Kilpailu oli tiukka, kuten normaalimäen kilpailut yleensä, ja palkintopalli jäi vajaan 12 pisteen päähän.

”Tänään meni paremmin kuin eilen. Pystyin omalla tasolla hyppäämään, mutta olisi kuitenkin vaatinut semmoista kaksi ihan nappihyppyä. Silloin olisin päässyt semmoisille sijoille, joilla olisi merkitystä.

”Kun homma toimii, niin on mukava hypätä mäestä kuin mäestä. On ihan mielenkiintoista mennä tuohon isoon mäkeen. Kukaan meistä ei ole tuosta isosta mäestä hypännyt. Viime vuonna, kun oli esikisat, niin oli ihan eri jengi täällä.”

Janne Ahonen ei onnistunut hypyissään ja oli kilpailun 29:s.

”Ei se hyppääminen sen kummemmaksi muuttunut nyt kisassa. Kun se (hyppääminen) ei ole rentoa, niin silloin sieltä ei mihinkään pääse. Tämä on ja oli taso tällä hetkellä.”

”Hypäämisessä tökkii nyt ihan kaikki, laskuasennosta lähtien. Kun puomista päästää irti, se on koko homma pielessä heti siinä vaiheessa.”

Suurmäen osalta Ahonen ei ole luovuttanut.

”Mäki vaihtuu, kisat on vielä kesken. Täytyy koittaa tuohon isoon mäkeen päästä heti alkuun sisään, jatkaa vaan yrittämistä.”

Jarkko Määttä karsiutui niukasti toiselta kierrokselta ollen 32:s. Olli Muotka oli 38:s, vaikka hyvä koekierros nostikin odotuksia hänen osaltaan.

Päävalmentaja Pekka Niemelä summasi normaaliäen kilpailua:

”Anssi Koivuranta liikkui lähellä huippusuoritusta, viisi pistettä taisi olla neljänteen sijaan. 15 urheilijaa voi olla palkintopallilla ja Anssi on kyllä yksi niistä. Koko ajan ihan iskuetäisyyden päässä. Anssi sai kaksi ehyttä hyppyä,  mutta vielä jäi kapasiteettia.”

”Jarkko Määttä esiintyi pirteesti, harmi ettei päässyt toiselle kierrokselle jatkamaa siitä, mihin jäi.”

Olympiakultaa hyppäsi Puolan Kamil Stoch kahdella upealla hypyllä. Hopealle sijoittui Slovenian Peter Prevc ja pronssille Norjan Anders Bardal.