7.3.2014← Takaisin

Mäkihyppy: Koivuranta jatkaa tasaisesti - Trondheimissa 10:s

• Anssi Koivuranta, kuva: Ville Kantee

Anssi Koivuranta jatkoi tasaisen varmoja hyppyjä maailmancupissa Norjassa. Trondheimissa hypätyssä kauden 30. maailmancupin kilpailussa Koivuranta oli 10:s. Lauri Asikainen selviytyi myös toiselle kierrokselle ja oli kisan 17:s.

Koivurannan hypyt kantoivat 129,5 ja 126,5 metriä. Koivuranta pystyy perushypyillä sijoittumaan kymmenen joukkoon, venymisellä paremminkin.

”Hyvä meininki, nyt on mukava kilpailla. Taso säilytettiin. Kelikin oli semmoinen, että olisi ollut mahikset vetää yllärit kumpaankin suuntaan. Onneksi nyt näin, että hyvät raot löytyi hyppyihin.”

”Pieniä perusteknisiä juttuja pitää korjata hypyissä, ja pikkuisen tuuriakin kelin kanssa. Sitten pystyy tekemään erinomaisenkin tuloksen. Joka kisassa siihen on mahdollisuus.”

Loppukauden tiukka kisarytmi ei Koivurantaa haittaa, voimat ovat tallella.

”Mähän huilasin aika lailla tuon alkukauden, kyllä tämän hyvin jaksaa loppuun saakka”, kuittasi Koivuranta.

Asikainen hyppäsi ensimmäisellään 129 metriä ja paransi asemiaan muutamalla pykälällä liidellen toisellaan 131 metriä.

”Harjoituksissa oli vähän vaikeuksia, sinänsä hyvä, että sain parannettua hyppy hypyltä. Hypyt oli ihan hyviä, loppulennossa on vielä vähän tekemistä, sieltä saisi lisämetrejä”, Asikainen mietti.

”Hyppyyn pystyy luottamaan ja kun sattuu hyvä olosuhde, niin mahdollisuudet on. Tänään oli tuurikin kohdillaan.”

Päävalmentaja Pekka Niemelä jakoi molempien toisen kierroksen hyppääjien mietteet.

”Vakaat hypyt Anssilta ja Laurilta. Tänään saatiin nämä sijat, ei enempää tai vähempää. Laurin toisessa hypyssä oli potentiaalia pidempäänkin, mutta lento hajosi hieman lopussa”, Niemelä analysoi.

Ville Larinto oli 48:s ja Sami Niemi karsiutui itse kilpailusta. Sama nelikko jatkaa huomiseen Oslon kilpailuun.

Kilpailun voittoon hyppäsi kotiyleisön edessä Norjan Anders Bardal ennen Itävallan Andreas Kofleria ja Japanin Noriaki Kasaita.

Oslossa naiset aloittavat huomenna kilpailun klo 17.30 ja miehet karsivat klo 20.00 alkaen.