27.6.2012← Takaisin

Mäkäräinen ja Niskanen aateloitiin Vuokatissa

Hiihtäjien kaksipäiväinen kesäkilpailu Vuokatin Aateli Race kilpailtiin 26. - 27.6.2012. Kilpailu pitää sisällään prologin, jossa noustaan 1,5 kilometriä pitkä Vuokatinvaarannousu väliaikalähtönä rullahiihtäen vapaalla hiihtotavalla, maastojuoksun sekä takaa-ajolähtönä käytävän rullahiihtokilpailun, joka huipentuu Vuokatinvaaran päälle.

Naisten kisaa hallitsi alusta loppuun ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen, joka johti prologin jälkeen, oli nopein kolmen kilometrin maastojuoksuosuudella ja saavutti ensimmäisenä myös Vuokatinvaaran huipulla sijainneen maalin. Voitto oli Mäkäräiselle toinen Aateli Racessa. Toiseksi kokonaiskilpailussa sijoittui Laura Ahervo ja kolmanneksi Krista Lähteenmäki.

Miehissä Ville Nousiainen piti piikkipaikkaa prologin jälkeen ja Lari Lehtonen hallitsi 4,5 kilometrin maastojuoksua, mutta Iivo Niskanen näytti kokeneemmilleen ja eteni Aateli Racen kokonaisvoittoon. Viime vuoden voittaja Lari Lehtonen sijoittui toiseksi ja Ari Luusua kolmanneksi.

Tiistaina kisatun Junior Vuokatin Aateli Racen voitot nappasivat Seinäjoen Hiihtoseuran Jasmi Joensuu ja Ounasvaaran Hiihtoseuran Markus Hietanen.