19.1.2011← Takaisin

Maija Löytynojalle uran toinen maailmancupin voitto

Paralympiahopeamitalisti Maija Löytynoja avasi voitolla kautensa vammaisampumahiihdon maailmancupissa Vuokatissa. Löytynoja otti uransa toisen maailmancupin 7,5 kilometrin kilpailussa osakilpailuvoiton puhtaalla ammunnalla.

Toiseksi sijoittunut Venäjän Anna Burmistrova ampui neljä sakkoa ja hävisi 20,4 sekuntia. Venäjän Alena Kaufman oli kolmas.

” Voitto tuli kyllä ihan täysin yllätyksenä! Ihmeen helpolla se tuli. Suksi ei kyllä liikkunut mihinkään, ei ollut ollenkaan kyllä hyvää hiihtoa. Toinen ja kolmas kierros olivat hankalaa, ensimmäinen oli ihan ok. Yritinkin rauhassa aloittaa, kun eilinen (maastohiihdon takaa-ajo) painoi jaloissa.  Ammunnassa ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia, se menee entiseen malliin. Vähän tietysti jännitti alkuun, että miten se lähtee” , Löytynoja sanoi maalissa.

Torstaina Vuokatin maailmancupissa hiihdetään maastohiihdon pitkät matkat.