Uutisen päiväys

23.1.2011← Takaisin

Maija Löytynojalle kolmas peräkkäinen voitto vammaisampumahiihdon maailmancupissa

  Maija Löytynoja voitti kaikki kilpailunsa vammaisampumahiihdon maailmancupissa Vuokatissa, kun hän otti kauden kolmannen osakilpailuvoittonsa sunnuntaina 12,5 kilometrillä. Löytynoja ampui vain yhden sakon ja jätti toiseksi sijoittuneen Venäjän Alena Kaufmanin 1.20,4 minuutin päähän.

  Japanin Momoko Dekijima oli kolmas.

  ”Yllättävän hyvin meni, hiihto oli pirteää olotilaan nähden. Ammunta oli vähän vaikeaa tänään. Sakko (3. ammunta, ensimmäinen laukaus) oli tyhmä oma moka, huolimatonta ammuntaa. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä luulin olevani toisena. En todellakaan ajatellut, että näissä kisoissa voittaisin kolme kertaa – lähinnä ajattelin, että hyvä, jos kerran palkintopallille pääsisin. Hiihto on tällä hetkellä parempaa, mitä ajattelin. Ihan yli odotusten tämä meni, mahtava alku kaudelle”, Löytynoja summasi kolme voittoa ja maastohiihdosta kakkos- ja kolmossijan tuonutta urakkaansa.

  Löytynojan ja vain maastohiihdossa kilpailevan Ilkka Tuomiston cup-kausi jatkuu Ruotsin Sollefteåssa, jossa käydään 12.-20. helmikuuta viiden paralympialajin kansainväliset talvikisat.

  ”Sitä ennen pitää näistä kisoista palauduttua keskittyä harjoitteluun, MM-kisat ovat kuitenkin vasta huhtikuussa”, Löytynoja sanoi.

  Vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä oli luonnollisesti hyvin tyytyväinen kahden urheilijan joukkueensa panokseen.

  ”Molemmat ovat hyvässä hiihtokunnossa, Maija varsinkin on nostanut tasoaan. Jos jotain niin ensimmäiset perinteisen kilpailut olisivat voineet paremminkin mennä. Ampumahiihdossahan tilanne on aivan paras mahdollinen, cupin kokonaiskilpailun osalta näyttää siinä todella hyvältä”, Myllylä sanoi.

  Viime kaudella Löytynoja oli ampumahiihtocupissa kolmas ja Tuomisto voitti maastohiihdossa cupin kokonaiskilpailun.

   

  Tulokset:

  Vuokatti:

  Vammaisampumahiihdon maailmancup, 3. osakilpailu:

  Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät, naiset, 12,5 km: 1) Maija Löytynoja Suomi 49.01,7 (0+0+1+0=1 sakko), 2) Alena Kaufman Venäjä 50.21,1 (0+0+0+1=1), 3) Momoko Dekijima Japani 51.58,3 (0+2+1+0=3).


  Kaikki tulokset: www.ipcvuokatti2009.net