Uutisen päiväys

22.2.2013← Takaisin

Maastohiihdon viestijoukkue neljänneksi EYOF-kisoissa

Suomi sijoittui neljänneksi maastohiihdon 4x5 kilometrin sekaviestissä EYOF-kisoissa Brasovissa. Joukkue hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen, Emilia Myllykoski, Joni Mäki ja Johanna Matintalo.

Sekaviesti eteni odotettuun tapaan venäläiskomennossa. Suomen aloittaja, sprinttimitalisti Lauri Vuorinen tuli perinteisen viiden kilometrin avausosuudelta vaihtoon sijalla 7. Seuraavana hiihtänyt Emilia Myllykoski aloitti vahvasti ja nosti Suomen jo parhaimmillaan kolmanneksi. Vapaalle hiihtotavalle vaihdettaessa Suomi oli viidentenä. Joni Mäki vei Suomen ensimmäistä vapaan osuutta, ja Venäjän lisäksi myös Saksa erottautui joukosta omille teilleen. Mäki oli osuutensa neljänneksi nopein, ja toi Suomen vaihtoon neljäntenä.  Osuuden lopussa myös Norja oli päässyt karkuteille, ja Suomen ankkuri Johanna Matintalon tehtäväksi jäi varmistaa neljäs sija pitämällä uhkaajat takana.

- Vaikea keli tänään, tuntui ettei oikein pitänyt eikä luistanut. Lumipyry ja pehmeä latu tekivät tehtävänsä. Neljäs sija on juuri se ärsyttävin, mutta parempaan ei tänään ollut rahkeita, Lauri Vuorinen analysoi joukkueen suoritusta.

Tulokset:


1) Venäjä 56.09,7

2) Saksa +1.27,2

3) Norja +2.26,2

4) Suomi +3.30,1

Mukana 19 joukkuetta

Olympiakomitean tiedotus