25.11.2017← Takaisin

Maastohiihdon kilpailut käytiin tänään haastavissa olosuhteissa - Iivo Niskanen palkintopallille

Rukalla kilpailtiin tänään maastohiihdossa naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin kilpailut.

Urheilijat taistelivat vaikeita olosuhteita vastaan, kun suksien pohjiin tarttui vaihtelevalla lumella jääpaakkuja.

Paras suomalainen naisten kilpailussa oli Kerttu Niskanen, joka sijoittui sijalle 12. Muut 30 parhaan joukkoon hiihtäneet suomalaiset olivat Laura Mononen (15:s), Aino-Kaisa Saarinen (27:s) ja Krista Pärmäkoski (28:s).

”Todella haastava päivä. Vaikeaa oli löytää tälli suksen pohjaan. Arvostan huoltoa, se teki kaikkensa loppuun asti. Suksi piti hyvin, mutta jonkun verran se tökki. Tästä päivästä sisuuntuneena huomisen takaa-ajoon”, kertoo Kerttu Niskanen.

Naisten tulokset

Suksivalintaansa pitkään miettinyt Iivo Niskanen onnistui taistelemaan itsensä miesten kilpailussa palkintopallille ja oli kolmas, 17,7 sekuntia kärjestä. Toisiksi paras suomalainen oli Matti Heikkinen sijalla 15. Voiton vei lähes ylivoimaisella suorituksella Norjan Klaebo.