Uutisen päiväys

31.1.2011← Takaisin

Luusua 23-vuotiaiden yhdistelmäkilpailussa 23:s

  Ari Luusua pärjäsi suomalaismiehistä parhaiten Otepään nuorten MM-hiihdot päättäneessä 23-vuotiaiden 15+15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa. Luusua oli kilpailussa 23:s. Kilpailun voitti Kanadan Alex Harvey, josta Luusua jäi 3.24,8.

  ”Pojissa ei ihmeitä odotettu. Ari on hyvä roikkumaan ja perinteisellä roikkuikin hyvin. Vapaan hän hiihti hyvin”, valmentaja Ilkka Jarva kehui.

  Luusuan lisäksi muut suomalaiset kärsivät välinerikkoja, sillä sekä Heikki Kopakka (46:s) että Vesa Kallio (keskeytti) kokivat sauva- ja suksen siderikon. Kopakka tavoitteli sijoitusta 20 joukossa. Yhteislähtökilpailu näytti Kopakallekin kuitenkin kurjemman puolensa.
  ”Oikeastaan kisa oli ohi osaltani jo 150 metrin jälkeen. Edessä törttöiltiin, niin kaaduin, lähti suksesta side irti ja sauva meni poikki. Sain varasuksen, sillä hiihdin kierroksen ja sitten sain oman takaisin. Vapaa kulki ihan hyvin, mutta fiilikset oli jo mennyt. Pertsalla oli aikaa miettiä, että keskeytänkö vai en. Päätin kokeilla, miten vapaa kulkee ja kulkihan se. Hyvät sijat olivat jo menneet”, Kopakka sanoi.

  23-vuotiaat saavuttivat Otepäässä kolme mitalia, josta vastasivat Krista Lähteenmäki (kulta 10 km vapaalla) ja Kerttu Niskanen (sprintin kulta ja yhdistelmähiihdon pronssi). Miesten parhaaksi saavutukseksi jäivät Juho Mikkosen 9. ja Ari Luusua 10. sija sprintissä.

  ”Kyllä meidän pitäisi saada näitä 23-vuotiaita laajemmalle rintamalle”, Jarva mietti.

  Tulokset: www.fis-ski.com