Uutisen päiväys

15.1.2011← Takaisin

Löytynoja kolmas vammaishiihdon cup-avauksessa

Maija Löytynoja taisteli kolmanneksi vammaishiihdon maailmancup-kauden avanneessa perinteisen hiihtotavan sprintissä Vuokatissa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa voittajaksi hiihti Venäjän Anna Burmistrova. Toinen suomalaisedustaja Ilkka Tuomisto jäi miesten vastaavassa kilpailussa täpärästi ulos loppukilpailusta ja sijoittui kuudenneksi.

Miesten voittajaksi hiihti Venäjän Oleg Baluhto.
”Vähän yllätys tämä sijoitus oli, vaikka ihan realistiset mahdollisuudet tähän olikin. Hiihto parani koko ajan. Finaali tuntui jo kilpahiihdolta. Tästä se hyvin lähtee käyntiin, kun alkaa irrota. Huomenna ampumahiihdossa lähden hakemaan puhdasta ammuntaa, se on tavoitteena”, päälajinaan ampumahiihtoa pitävä Löytynoja sanoi.

Karsinnassa kahdeksanneksi sijoittunut Tuomisto hävisi välierässään loppukilpailupaikan vasta loppukirissä, kun Venäjän Kiril Mihailov ehti maaliin hieman ennen toisena. Välierän kolmannen sijan myötä Tuomiston loppusijoitus oli kuudes.

”Hyvää tekemistä. Luotin itseeni lopussa, jossa oli tarkoitus kiristää. Pikkuisen ennen loppusuoraa horjahdin, joten en siihen enää pystynyt. Kun yritin kiristää tahtia, löi hapot jalkoihin. Se oli sitten oikeastaan siinä. Mielenkiinnolla katsotaan jatkoa, mikä on oma tilanne tällä hetkellä pidemmillä matkoilla. Hyvä mieli on jatkaa, hiihdossa oli tänään paljon hyvää”, Tuomisto sanoi.

Sunnuntaina Vuokatissa kilpaillaan ampumahiihdossa. Maastohiihdot jatkuvat tiistaina, jolloin ohjelmassa takaa-ajo.


Vuokatti:
Vammaishiihdon maailmancup, 1. osakilpailu:

Sprintti (p), suomalaisluokkien tulokset:
Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät:
Naiset: 1) Anna Burmistrova Venäjä, 2) Shoko Ota Japani, 3) Maija Löytynoja Suomi.
Miehet: 1) Oleg Baluhto Venäjä, 2) Tino Uhlig Saksa, 3) Svein Lilleberg Norja,...6) Ilkka Tuomisto Suomi.

Kisasivut: www.ipcvuokatti2009.net