7.2.2004← Takaisin

Ljökesöy haamuhypyllä Oberstdorfin voittajaksi - Ahonen toinen

Oberstdorfin lentomäen ennätystä seitsemällä metrillä parantanut Norjan Lökesöy otti lauantain voiton selvällä erolla maailmancupia johtavaan Suomen Janne Ahoseen.

Kolmannen perättäisen maailmancupin voittonsa ottanut Norjan Roar Ljökesöy sai ensimmäiseen hyppyynsä erinomaiset olosuhteet ja käytti tilaisuuden täysillä hyväkseen. Hän hyppäsi uudeksi mäkiennätykseksi komeat 223 metriä. Viimeisenä ensimmäiseen hyppyyn lähtenyt Suomen Janne Ahonen onnistui hienosti mutta jäi norjalaisesta pituudessa vain puolta metriä vaille kymmenen metriä. Tyylillä Ahonen kuitenkin kuroi piste-eroa norjalaiseen ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena. Japanin kokenut Noriaki Kasai leiskautti ensimmäisellään 210,5 metriä ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmas.

Toisen kierroksen jälkeen kärkikolmikko säilytti järjestyksensä Kasain hypättyä 197,5 pistettä ja kerättyä yhteensä 401,6 pistettä. Janne Ahosen toinen kantoi 198,0 metriä ja pisteitä tuli yhteensä 402,8. Roar Ljökesöy ylitti toisellakin kierroksella 200 metriä 201,5 metrin hypyllä ja otti voiton ylivoimaisesti 413,9 pisteellä.

Suomalaisista erityisesti Matti Hautamäki ja Veli-Matti Lindström kärsivät ensimmäisellä kierroksella pahasta takatuulesta. Hautamäki kuitenkin sinnitteli 192,5 metrin hypyn ja leiskautti toisellaan vähän paremmissa olosuhteissa kierroksen pisimmän, 216,5 metriä kantaneen loikan. Se on puoli metriä yli aikaisemman Andreas Widhölzln mäkiennätyksen. Se nosti puijolaisen 11 sijalta viidenneksi. Lindström oli 185,5 metrin hypyllään vasta 22:s. Toinen kantoi 201,5 metriä ja sillä Lindström nousi peräti seitsemän sijaa ja oli 14:s.

Muut karsinnasta lauantain kilpailuun selvinneet suomalaiset olivat Akseli Kokkonen ja Pekka Salminen. Salminen oli ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeinen ja paransi sijoitusta toisellaan neljä sijaa, 26:s. Kokkonen pääsi viimeisenä miehenä toiselle kierrokselle ja paransi toisella sijoitusta yhdellä, 29:s.

Janne Ahosen johto maailmancupissa säilyi, pisteitä hänellä on 1020. Roard Ljökesöy otti etumatkaa kiinni 20 pistettä mutta on edelleen kaukana. Hänellä koossa 836 pistettä. Kolmantena cupissa oleva Norjan Sigurd Pettersen kaatui ensimmäisen kierroksen hyppynsä. Hänellä on koossa 718 cup-pistettä.